15 febrer, 2021
Notícia

Fantàstica, irreal, imaginària

Dos tallers en línia, dissenyats en format de recurs educatiu autònom, per tal que el professorat treballi des de la pràctica artística a l'aula sobre el concepte de ciutat i en el marc d'una exposició de Matadero Madrid.

Sota el títol Fantástica, irreal, imaginaria. Un taller sobre la ciudad: no lo que es sino lo que podría ser, aquests dos recursos s’inscriuen en el marc de la programació associada a l’exposició Doce fábulas urbanas del Centre de Creació Contemporània Matadero Madrid i estan disponibles en línia a petició prèvia dels centres educatius.

 

Aquests dos talleres (un destinat a l’alumnat d’educació Primària i un altre als grups de Secundària i Batxillerat) s’han dissenyat per tal que el professorat pugui abordar a l’aula qüestions que es plantegen a l’exposició. Les àrees i competències del currículum educatiu que poden ser abordades en el marc de cadascun dels tallers es poden consultar en un document enllaçat a la web de l’activitat.

 

Tots dos recursos ofereixen una sèrie de dinàmiques flexibles per ser adaptades a l’horari lectiu i a les necessitats de cada grup. A més, el professorat podrà comptar amb la col·laboració dels i les creadorxs del recurs, l’artista Christian Fernández Mirón i la mediadora cultural Jara Blanco.

 

 

> Taller per a l’alumnat de Primària

 

Dinàmiques performatives, teatralitzades i lúdiques per tal que l’intercanvi i la conversa fomentin la creació de nous imaginaris sobre la ciutat.

 

 

> Taller per als grups d’educació Secundària i Batxillerat

 

Mitjançant l’anàlisi crítica compartida dels referents estètics i les mirades sobre els espais urbans als videoclips de música urbana s’obre el debat i la reflexió sobre el rol que juguen els i les joves en els nous models de ciutat.

 


 

Dates: Curs 2020-2021
Activitat en línia gratuïta per a grups escolars amb inscripció prèvia
Organitza: Matadero Madrid
A càrrec de: Christian Fernández MirónJara Blanco/Creadorxs del recurs
Dirigit a: Professorat d’educació Primària, Secundària i Batxillerat
En el marc de: Exposició Doce fábulas urbanas (Matadero Madrid)
Més informació: mataderomadrid.org/fantastica-irreal-imaginaria

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb processos de treball amb la comunitat escolar des de la pràctica artística

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.