5 maig, 2016
Notícia

Fer ciutat a partir de processos participatius

Presentació del llibre "REPENSAR BONPASTOR: APRENENTATGES I FUTURS" (Col·lectiu Repensar Bonpastor, Barcelona) + processos participatius "PARC MALDÀ" (dinamitzat per Straddle3 a partir d’una iniciativa popular del municipi de Maldà, Lleida) i "MERCADO LEGAZPI" (Distrito de Arganzuela, Ayuntamiento de Madrid)

REPENSAR BONPASTOR: APRENENTATGES I FUTURS
Llibre que recull el procés del concurs d’idees Repensar Bonpastor en el qual van participar els veïns i veïnes de Bon Pastor, barri del Districte de Sant Andreu de Barcelona sovint identificat amb les seves “cases barates”, construïdes l’any 1929 per allotjat la immigració atreta per l’expansió industrial de la ciutat. El llibre es va llançar oficialment en la seva versió on-line per descarregar, compartir i difondre el 23 d’abril de 2016. Ara seus els editors, el Col·lectiu Repensar Bonpastor, organitzen trobades a Barcelona per presentar el llibre i suscitar el debat.

 

Repensar Bonpastor. Teixint històries urbanes de Barcelona des del llindar de les Cases Barates és el testimoniatge col·lectiu d’una transformació urbana i el seu impacte en una comunitat. Així ho descriuen des del Col·lectiu Repensar Bonpastor.

 

“Aquest llibre és un document que no admet etiquetes ni gèneres. No és acadèmic, encara que recorre a tècnics i experts en diverses disciplines. No és un assaig sinó una anàlisi polièdrica, un recorregut pas a pas i sense dreceres, que es deté en els viaranys d’un conflicte social, sense eludir l’autocrítica. Perquè, abans de res, és una experiència viscuda i narrada en primera persona del singular i del plural”.

 

Més que l’exhaustivitat, subratllen els editors, aquest collage de textos persegueix indagar en la complexitat d’una situació perllongada en el temps, des de totes les disciplines possibles, per tractar de trobar eines, solucions i propostes per a una altra forma de fer ciutat.
———-
Dates: 6 de maig de 2016, a les 18,30h.
Biblioteca Bon Pastor. C/ de l’Estadella, 64. Barcelona.
Organitza: Col·lectiu Repensar Bonpastor (presentació del llibre).
Participa: Raons PúbliquesEl Globus Vermell, Elvira Pujol (Sitesize) i Col·lectiu Repensar Bonpastor/debat.

———-
Enllaç per a la visualització i descàrrega lliure en pdf:
archive.org/details/RepensarBonpastor
Es pot demanar el llibre imprès a través de:
amazon.com/Repensar-Bonpastor-Tejiendo-historias-Barcelona
———-
Més informació:
repensarbonpastor.wordpress.com/repensar-bonpastor

 

 

 

PARC MALDÀ
Procés participatiu de disseny i auto-construcció per recuperar un espai públic al peu del castell del municipi de Maldà (Lleida), promogut a partir d’una iniciativa popular dels veïns i veïnes més joves de la vila.

 

El projecte de disseny col·laboratiu per a la definició de l’avantprojecte urbanístic del nou parc de Maldà s’ha desenvolupat mitjançant un procés participatiu facilitat per Straddle3.

 

Durant tot el procés participatiu s’ha fet un ús intensiu de diferents mitjans digitals amb la voluntat d’ampliar les formes de participació i per augmentar la difusió i transparència de les activitats. Per exemple, amb la creació d’una web pròpia on tot el material generat, consensos assolits o decisions preses durant el procés ha estat disponible després de cada activitat.
———-
Organitza: Ajuntament de Maldà (Lleida).
A càrrec de: Straddle3 (dinamització del projecte).
———-
Més informació:
straddle3.net/ca/proyectos/parc-malda

 

 

 

MERCADO LEGAZPI
Proceso de participación y cogestión iniciado para hacer emerger propuestas, ideas y proceso entre los vecinos y vecinas en el proyecto de remodelación del antiguo Mercado de Frutas y Verduras en Legazpi en el distrito de Arganzuela y Usera de Madrid.

 

En marzo de 2016 el Ayuntamiento de Madrid presenta públicamente un borrador del proyecto de rehabilitación y futuros usos del Mercado con el propósito de dar respuesta a varias necesidades: las carencias dotacionales del distrito, la demanda de espacios de gestión ciudadana y la necesidad de oficinas para la administración pública. Todo ello con la voluntad de conservar el valor patrimonial del edificio, su singularidad como espacio público y su importancia como punto de conexión de los distritos de Arganzuela y Usera.

 

A partir de abril de 2016 se abre un proceso de enmienda para seguir definiendo este proyecto con las propuestas y sugerencias de mejora aportadas por el tejido asociativo, y por los vecinos y vecinas de Arganzuela y Usera.
———-
Organitza: Distrito de Arganzuela (Ayuntamiento de Madrid).
———-
Más información:
mercadolegazpi.es

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges com la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.