2 desembre, 2021
Notícia

Fer-se lloc

Aquest projecte de recerca i creació del col·lectiu Androna Cultura i el CCCB convida les dones joves del barri del Raval de Barcelona a explorar com habiten l’espai públic i esbrinar quin lloc hi ocupen.

El projecte, creat per Androna Cultura (col·lectiu especialitzat en la gestió i divulgació de la cultura i la memòria històrica local) amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), pren la cartografia crítica, les històries de vida i la creació escènica per tal de portar a terme un procés d’exploració i reflexió crítica en clau de gènere del barri del Raval de Barcelona. Una constel·lació íntima i alhora política dels llocs des d’on s’ha construït i es construeix la subjectivitat de les dones del Raval.

 

Aquest procés de recerca, que compta amb el suport de les beques «Premis Barcelona 2020» (Ajuntament de Barcelona), es desenvoluparà al llarg de tres mesos i s’acabarà amb la creació d’una peça teatral breu

 

El projecte és alhora un observatori, una conversa oberta a moltes veus i un taller d’experimentació artística. El procés es desenvolupa a partir d’una desena de sessions en les quals deu noies d’entre 17 i 25 anys compartiran experiències, les posaran en relació amb les de dones d’altres generacions i investigaran el seu territori quotidià. Les joves faran aquest procés acompanyades pel col·lectiu Androna Cultura i amb la participació de diferents expertes en urbanisme, història i feminisme.

 

Hi col·laboren el Col·lectiu Punt 6, la historiadora Isabel Segura, l’espai Ca la Dona i la dramaturga i directora teatral Carla Rovira, que crearà, juntament amb les joves participants, la peça teatral inspirada en els resultats de la recerca.

 

 

Androna Cultura

 

Actius des de 2010, aquest col·lectiu està format per un equip jove i amb perfils complementaris —historiadors, historiadors de l’art, humanistes, antropòlegs— que desenvolupa projectes vinculats amb la cultura i la història social per escoles, museus i espais patrimonials, entitats, associacions, empreses i públic individual.

 

La seva tasca pretén establir mecanismes útils per aproximar la cultura a les persones, d’una manera atractiva, contrastada, crítica i profunda.

 

 

Dates: Procés d’inscripció obert fins el 23 de desembre
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
A càrrec de: Androna Cultura/Direcció
Dirigit a: Noies d’entre 17 i 25 anys del barri del Raval de Barcelona
Col·labora: Col·lectiu Punt 6, Isabel Segura, Ca la Dona i Carla Rovira
Suport: Beques «Premis Barcelona 2020» (Ajuntament de Barcelona)
Més informació: cccb/fer-se-lloc | andronacultura/fer-se-lloc-cccb (inscripcions)

 

 
 

  
 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.