8 març, 2022
Notícia

Fes! Cultura | Convocatòria #AccióMigrant

Obert el termini per participar a la convocatòria per a artistes migrants del “Fes! Cultura”, laboratori de projectes culturals transformadors organitzat per Connectats Cooperativa a la Fabra i Coats de Barcelona.

Fes! Cultura es defineix com una incubadora de projectes culturals d’impacte social i és una proposta organitzada per Connectats Cooperativa a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona amb dues línies d’actuació: #AccióJove (Fes! Film Festival, festival de cinema de drets humans creat per joves) i #AccióMigrant (Laboratori de disseny de projectes pel dret a migrar).

 

La convocatòria #AccióMigrant va dirigida a artistes o persones creatives migrants residents a Barcelona amb una proposta artística o cultural que vulguin convertir en un projecte transformador. Les places són limitades i de les propostes rebudes es valorarà que tinguin vocació de transformació social a través de les arts visuals, audiovisuals, comunitàries, escèniques, de la música i la literatura.

 

Al llarg de 9 setmanes, entre març i juny, els i les participants desenvoluparan un procés col·lectiu de creació de noves propostes culturals amb un enfoc antiracista i intercultural. El repte d’aquest laboratori de Connectats, residents a la Fabra i Coats, és crear cultura en defensa del dret a migrar. Serà un espai de producció i experimentació cultural col·lectiu que contribueixi a construir un relat humà i antiracista sobre les migracions. El procés inclou workshops, assessories, una aula virtual i jornades obertes al públic per presentar els projectes desenvolupats i compartir idees inspiradores.

 

 

Connectats Cooperativa

 

Entitat radicada a Barcelona que promou el desenvolupament de programes culturals i educatius interdisciplinaris que activen la col·laboració entre artistes, educadorxs, mediadorxs, gestorxs culturals i comunitats locals, amb la finalitat d’abordar reptes socials i provocar canvis a través de l’acció.

 

Ajuda a organitzacions públiques i privades compromeses amb el bé comú a aconseguir els seus objectius socials, alhora que es consolida com una entitat cultural que atén a un model cooperatiu i sostenible.

 

 

Dates: Termini obert fins el 8 de març

Fes! Cultura es desenvoluparà de març a juny, tots els dijous, a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona.

Convoca: Fes! Cultura (Connectats Cooperativa)
Dirigit a: Artistes o persones creatives migrants residents a Barcelona
Col·labora: Màster de Gestió Cultural (Facultat d’Economia i Empresa, UB), CEPS Projectes Socials, #plantauno i Fabra i Coats
Suport: Fundació “la Caixa” i Ajuntament de Barcelona
Més informació: fescultura.org

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que, des de diversos àmbits artístics, tracten el tema de les vivències migratòries

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.