30 març, 2022
Notícia

Festival Piel con Piel

Jornada de presentació al Teatre Municipal de Coslada de les creacions escèniques de "Piel con Piel", un projecte de la Fundación Lydia Cacho dirigit per Calatea amb instituts de Madrid i Barcelona per sensibilitzar sobres les violències masclistes.

Alumnat d’ESO i Batxillerat dels instituts participants presenten en aquesta jornada les seves creacions teatrals, fruit d’un treball de reflexió i creació realitzat durant 6 mesos en un taller de teatre juvenil per a la prevenció de les violències masclistes i l’explotació sexual. A més dels centres educatius de la Comunitat de Madrid (IES Miguel Catalán de Coslada, IES Lope de Vega de Madrid, IES Julio Pérez de Rivas, IES León Felipe de Getafe i IES Barrio Loranca de Fuenlabrada), en aquesta edició participa també l’IES Joan-Salvat Papasseit, que està desenvolupant el projecte Piel con Piel a Barcelona.

 

 

 

 

La trobada suposa la culminació de cada edició d’aquest projecte de la Fundació Lydia Cacho pro drets humans, dirigit per la companyia teatral Calatea i que es desenvolupa desde 2016 amb l’objectiu d’acabar amb les violències masclistes mitjançant l’educació i l’art. Es tracta d’un projecte pedagògic i d’intervenció social amb alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat que participa en un procés de creació escènica juntament amb un grup d’artistes professionals. El repte és ser capaços de desenvolupar una mirada crítica que interioritzi la perspectiva de gènere per a la identificació de les violències i les injustícies a tots els nivells.

 

El Festival Piel con Piel també té l’objectiu de generar un espai de reflexió conjunta entre ciutadania i institucions amb la programació converses obertes: la primera, “Ajuntaments en diàleg”, entre els ajuntaments que donen suport al projecte i artistes/educadorxs interessadxs a treballar conjuntament amb entitats municipals; la segona, “Pedagogia antiracista”, per aprofundir sobre la necessitat de treballar la prevenció de les violències també des d’aquest enfocament.

 

 

Calatea | L’escena per pensar junts

 

Companyia de teatre contemporani de Madrid formada per professionals d’arts escèniques, filosofia i educació que utilitza el teatre per generar espais de pensament i transformació en col·lectiu. Ho fan generant aliances (formen part de la Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria REACC i de la Red de Arte y Escuela PLANEA) i entenent l’escena des d’una perspectiva expandida, situant-se a escoles, carrers, teatres i museus.

 

Entre les seves activitats destaca la creació i producció de peces de teatre, el disseny i implementació de projectes d’incidència social, la formació teatral per a infants, joves i adultxs, la recerca en arts escèniques i pedagogia, l’organització de festivals i mostres de treball i la gestió del Centro de Artes La Praga (espai independent a Carabanchel).

 

 

Dates: 1 d’abril. Entrada lliure fins completar aforament
Teatre Municipal de Coslada. Av. de los Príncipes de España, 2. 28823 Coslada (Madrid)
Organitza: Fundació Lydia Cacho
A càrrec de: Calatea/Direcció del projecte
Participa: Alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat d’instituts de Madrid i Barcelona
Suport: Fundació Lydia Cacho, Ajuntaments de Coslada, Getafe y Rivas, AFA IES Joan-Salvat Papasseit
Més informació: calatea.es/festival-piel-con-piel-2022

 

 

 

  
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.