5 novembre, 2021
Notícia

Festival Raval(s) 19a edició

El Festival Raval(s), coordinat per la Fundació Tot Raval, torna al barri del Raval de Barcelona amb una nova edició centrada en el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, amb la voluntat de més de 80 entitats, col·lectius, centres educatius i veïnat de construir un barri més sostenible.

Del 3 al 7 de novembre se celebra la 19a edició del Festival de Cultura Raval(s) amb una programació a favor de la lluita contra el canvi climàtic: una vintena d’activitats (itineraris, obres de teatre, actuacions musicals, intervencions artístiques, tallers, etc.) resultants de la feina comunitària de més de 80 entitats, col·lectius, associacions, centres educatius i veïnat del barri. L’objectiu d’aquesta edició, per segon any consecutiu, és contribuir a construir un barri més sostenible.

 

Entre les activitats oferides destaquen:

 

> Ens sents, Raval?

 

Xerrada on un grup de veïnes del Raval conversaran sobre el seu sentiment de pertinença al barri i dels espais que hi tenen per desenvolupar-se com a persones de ple dret.

 

> Fira d’intercanvi comunitari adreçada a entitats per compartir materials i recursos.

 

> Músiques del Raval i del món 

 

Entre d’altres, actuacions d’agrupacions joves del barri (com el Grup de joves de Xamfrà o el Col·lectiu de Rap La Llama) o el Concert de les Corals del barri, esdeveniment que finalitzarà amb la cantada conjunta de la cançó Som del Raval (Arnau Tordera), la qual forma part de La Gata Perduda, una òpera de creació comunitària produïda pel Gran Teatre del Liceu i que s’estrenarà el 2022.

 

> Inauguració de l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona

 

Projecte sociocomunitari sobre la memòria i cultura gitanes del qual vam parlar a Polièdrica arran de la sessió del cicle “Museus (Im)possibles” dedicada a l’EMUGBA. Llegir més

 

 

El Festival Raval(s) és la culminació d’un procés comunitari desenvolupat al barri del Raval de Barcelona al llarg d’un any, en el qual s’impliquen un centenar d’entitats, col·lectius, equipaments culturals, associacions, centres educatius, artistes i veïnat amb la intenció de generar i construir una programació sociocultural que permeti mostrar totes les facetes d’un territori com el Raval.

 

El Festival neix a partir del projecte Les primaveres del Raval, ideat el 2002 a la Comissió Cultural de la Fundació Tot Raval, amb una col·laboració molt activa del CCCB i el Sindicat. La 1a edició es va realitzar l’octubre de 2003 i ha anat creixent pel que fa al nombre d’entitats participants -de 5 a 80, representant 700 persones implicades (la majoria voluntàries)-, activitats dutes a terme i assistents, consolidant-se com una de les principals manifestacions culturals del barri del Raval.

 

 

Dates: Del 3 al 7 de novembre

Presencialment a diversos espais del Raval (consultar programa)

Organitza: Fundació Tot Raval

Participa: Entitats, col·lectius, associacions, centres educatius i veïnat del barri del Raval

Suport: Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya

Més informació i programa: totraval.org

 

 

 

 


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.