30 març, 2020
Notícia

Ficccions urbanes

Proposta curatorial de Mixitè per al cicle de l'Aparador del Museo Abelló (Mollet del Vallès, Barcelona) que pretén repensar la manera com entenem el territori i la seva gestió, i facilitar eines per millorar-ne el seu futur en un món de canvi constant sota l’amenaça del canvi climàtic i el progrés biotecnològic.

Inicialment previst per al 2019, aquest cicle de l’Aparador del Museu Abelló a cura de Mixitè s’ha prorrogat fins el 2021.

 

Aquesta proposta recull, per tant, metodologies, pràctiques i eines que posen en joc la cocreació de nous mons d’una manera lúdica i reflexiva a través del treball col·laboratiu amb entitats i col·lectius del territori participants dels projectes expositius. Les investigacions proposades pels artistes consecutivament acumularan el treball desenvolupat a L’Aparador, afegint-hi capes de complexitat i reflexió construint una narrativa plural, una història/ficció global/local.

 

> Capítol 1: L’Origen. Besòs: A Noble Ecosystem (abr.-jul. 2019). Duae Collective

 

> Capítol 2: Game of Kin (jul.-oct. 2019). Laboratori de Pensament Lúdic

 

> Capítol 3: Apologia de la mala herba (oct.-gen. 2020). Els Nòmades

 

> Capítol 4: Cinemes-lloc (gen.-act.). A Home in Progress Film amb la col·laboració dels estudiants de batxillerat artístic de l’IES Mollet

 

> Capítol 5: Paisatges en despaisatge (pendent de reprogramació). Hiat_ús

 


 

Dates: 2019-2021
Aparador Museu Abelló. Berenguer III, 122. 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Organitza: Museu Abelló
A càrrec de: Mixitè
Participa: Duae Collective, Laboratori de Pensament Lúdic, Els Nòmades, A Home in Progress Film+IES Mollet, Hiat_ús
Més informació: ficcionsurbanes/cicle-a-cura-de-mixite

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.