11 febrer, 2015
Notícia

Finançament col·lectiu per a la música comunitària

Campanyes de micromecenatge "RIBORQUESTRA" / "BIG BAND BASKET BEAT BARCELONA"

Dues campanyes de micromecenatge per a projectes comunitaris basats en la música: Riborquestra, orquestra comunitària i intergeneracional del barri de Ciutat Vella (Barcelona) i Big Band Basket Beat Barcelona, un projecte que utilitza l’esport per facilitar l’accés a la música, també amb una mirada crítica de transformació social.

 

 

CAMPANYA RIBORQUESTRA
La Riborquestra ha iniciat la seva campanya de micromecenatge per donar continuïtat a un projecte que, des de l’educació musical i emocional, potencia el treball d’habilitats socials, comunicatives i relacionals en favor de les persones i l’entorn que habiten per convertir-lo en un indret més humà i creatiu. El projecte està ubicat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella de Barcelona. 

 

La Riborquestra va ser una iniciativa creada l’any 2009 en el marc de Ribermúsica, una fundació adreçada a utilitzar la cultura com a eina de desenvolupament comunitari. L’any 2012, quan la Fundació Ribermúsica finalitza la seva activitat, un grup de professors i famílies de la Riborquestra decideixen tirar endavant amb l’orquestra, creant una associació per continuar amb el projecte. Des de 2014, el projecte es porta en col·laboració amb  Comusitària, organització pel Desenvolupament Cultural Comunitari.

 

A data d’avui, doncs, la Riborquestra és el resultat de la suma d’esforços de les famílies que integren l’associació, Comusitària i altres organismes.  S’abasteix de recursos econòmics públics del Districte i altres ens, també de les aportacions d’empreses, particulars i dels mateixos membres. A més compta amb la col·laboració d’equipaments i agents del territori.

 

La campanya de micromecenatge iniciada té com a objectius enfortir el projecte i garantir la seva continuïtat el proper curs: professionalitzar la tasca de l’equip de 13 músics, educadors i gestors; dotar al projectes dels recursos necessaris per al desenvolupament de les activitats setmanals i tirar endavant els preparatius per al seu primer concert al Petit Palau de la Música. Per assolir-ho s’han marcat una fita de 3.900€.
———-
Dates: 31/03/2015 (final de campanya amb assoliment del finançament proposat). 
Organitza:
Riborquetra.
A càrrec de: Comusitària/gestió del projecte.
Participa: Equipaments i agents del territori/col·laboradors.
Amb el suport de: Districte Ciutat Vella i altres ens, empreses, particulars i els mateixos membres de l’orquestra/finançament. 
———-
Més informació:
http://comusitaria.wix.com/riborquestra

 

 

BIG BAND BASKET BEAT BARCELONA. AVENTURA DE CROWDFUNDING
La Big Band és un programa de Basket Beat, projecte socieducatiu iniciat el 2009 a Barcelona i basat en el mètode Basket Beat (BB). Es tracta d’una metodologia d’aprenentatge musical en grup dirigit a joves en situació de vulnerabilitat dissenyada per Josep Mª Aragay Borràs, educador social i musicoterapeuta. Així s’introdueix el mètode BB a la seva web:

 

Basket Beat converteix la pilota de basquetbol en el nostre instrument de música que emet el so greu quan la botem contra el terra (“DUM”) i el so agut quan la piquem amb la mà oberta i els dits separats (“TAK”).

 

La metodologia es manifesta com un instrument potent per a treballar amb joves i adults, aprendre música i dinamitzar comunitats”.

 

 Big Band Basket Beat Barcelona, una orquestra de pilotes de bàsquet i instruments integrada per joves en risc d’exclusió social i músics de diferents tradicions, s’ha dedicat a fer concerts i tallers per a nens i nenes. Ara el repte és produir un espectacle professional i els calen 6.000€ que miren d’aconseguir mitjançant una campanya de micromecenatge.
———-
Dates: 15/04/2015 (el projecte finalitza la campanya sense haver assolit el finançament).
Organitza: Basket Beat.
A càrrec de: Josep Mª Aragay/coordinador del projecte Basket Beat.
———-
Més informació:
http://www.basketbeat.org/

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota  procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.