17 abril, 2020
Notícia

Floodup Francolí

Projecte de ciència ciutadana del Museu de la Vida Rural i la Universitat de Barcelona sobre emergències naturals l’objectiu del qual és recopilar tota la informació sobre l’experiència col·lectiva viscuda entorn de la riuada al riu Francolí del 22 d’octubre de 2019 i els esdeveniments posteriors.

El projecte es presenta el 17 d’abril de 2020 en directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural

 

Amb aquesta presentació es dona el tret de sortida a la primera fase de recollida d’informació i testimonis que s’allarga fins al 31 de maig. En la presentació participen Maria Carme Llasat (catedràtica de la Universitat de Barcelona i directora del Grup d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses GAMA-UB), Montserrat Llasat-Botija (investigadora de GAMA i responsable del projecte Floodup) i Gemma Carbó (directora del Museu de la Vida Rural).

 

El debat presencial amb els participants i la presentació de resultats està programat per a l’octubre de 2020 en el marc de l’aniversari de la riuada.

 

El Museu de la Vida Rural dona així continuïtat a la tasca endegada per la plataforma ciutadana Riuada Solidària i genera un espai de participació i generació de coneixement útil per a futures situacions d’emergència locals i globals.

 


 

Dates: D’abril a octubre
Organitza: Museu de la Vida Rural 
Col·labora: Universitat de Barcelona – Grup GAMA, Ministerio de Ciencia e Innovación, Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), Agència Catalana de l’Aigua
A càrrec de: Maria Carme Llasat, Montserrat Llasat-Botija i Gemma Carbó/presentació del projecte
Més informació: museuvidarural.cat/presentacio-floodup-francoli

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.