24 maig, 2022
Notícia

Formació LÓVA intensiva

El projecte educatiu LÓVA (Teatro Real) proposa un curs de 8 dies als i les docents de Madrid, València, Galícia i Múrcia perquè experimentin tot el procés de convertir les seves aules en una companyia d'òpera.

Aquest curs intensiu dirigit al professorat interessat a portar a terme el projecte LÓVA del Teatro Real de Madrid als seus centres educatius s’imparteix durant el mes de juliol en diferents punts d’Espanya: Madrid (Teatro Real), València (Palau de les Arts i CEFIRE València), Galícia (Teatro Jofre i CFR Ferrol) i Múrcia (Auditorio Guadalupe y CPR de Múrcia), en col·laboració amb les respectives Conselleries d’Educació Autonòmiques.

 

Durant 8 dies el professorat podrà experimentar en aquesta formació intensiva totes les fases del procés que proposarà al seu alumnat: formar una companyia, trobar els seus senyals d’identitat, triar un tema, repartir professions, escriure el llibret i la música i estrenar una òpera curta original…

 

 

Projecte LÓVATeatro Real de Madrid

 

LÓVA (L’Òpera, un Vehicle dAprenentatge) és un projecte educatiu del Teatro Real de Madrid que es realitza a centres públics de primària on unx tutorx converteix la seva aula en una companyia d’òpera. El projecte s’integra en el currículum i té com a objectiu el desenvolupament de competències clau.

 

En horari lectiu i a través de diferents àrees la classe dedica un curs complet a formar la companyia en la qual els i les alumnes s’organitzen per equips professionals (dramatúrgia, caracterització, vestuari, interpretació, relacions públiques, producció, il·luminació, regidoria, escenografia, coreografia i música) per crear i estrenar la seva pròpia òpera.

 

La seva metodologia s’ha adaptat a diferents nivells educatius (infantil, ESO, educació especial, batxillerat), i a diversos entorns socials com a associacions culturals, centres de dia o penitenciaris, etc.

 

 

Dates: Juliol

> Madrid: Del 1 al 8 de juliol. Teatro Real

> Múrcia. Del 4 al 11 de juliol. Auditorio Guadalupe i CPR de Múrcia

> Galícia. Del 12 al 19 de juliol. Teatro Jofre i CFR Ferrol

> València. Del 4 al 8 de juliol. Palau de les Arts i CEFIRE València

Organitza: Projecte LÓVA (Teatro Real de Madrid)
Dirigit a: Professorat de primària
Més informació i inscripcions: teatroreal/proyectolova/convocatorias

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes formatives entre art i educació


 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.