16 març, 2022
Notícia

Fortaleciendo la cultura comunitaria en Aragón

Jornades organitzades per la Red Cuenco a Saragossa per tal d'analitzar la situació de la cultura comunitària a la comunitat aragonesa, els seus agents, relacions institucionals, moment actual i projecció de futur.

Amb l’organització d’aquesta trobada la Red de Iniciativas de Cultura en Comunidad Cuenco de Saragossa vol analitzar la situació en la qual es troba el nombre creixent de professionals i participants en aquesta mena de projectes i com caminar cap al futur.

 

Amb aquest objectiu, es convida a dialogar sobre aquestes temàtiques a professionals d’entitats i institucions que aborden la cultura com a eina de transformació i persones interessades en processos participatius culturals.

 

El programa inclou ponències, com ara la intervenció marc ¿Qué es la Cultura Comunitaria? d’Eva García de ComuArt o la presentació de Cuidadoras de la ilusión. Aproximación a un diagnóstico de la Cultura Comunitaria en Aragón (Atelier de Ideas) amb els seus respectius debats. També estan programades sessions sobre cultura comunitària i món rural, amb Lucía Camón de Pueblos en Arte i María Montesinos de La Ortiga Colectiva; o cultura comunitària i xarxes de col·laboració, amb Laura Szwarc de la REACC, Mª Luisa Tárraga d’Acceso 44 i Javier Rodrigo d’Artibarri; a més d’espais de treball o tallers a Harinera ZGZ.

 

 

Red Cuenco

 

Xarxa d’entitats i iniciatives de la societat civil que treballen entorn de la cultura comunitària a l’Aragó; un espai de trobada i suport mutu per a la visibilització, la generació de nous recursos i l’enfortiment dels projectes i la cultura ciutadana del territori, amb voluntat de transformació social.

 

 

Dates: 30 i 31 de març
Centro de Historias. Pl. San Agustín, 2. 50002 Saragossa
Organitza: Red Cuenco
Dirigit a: Professionals que aborden la cultura com a eina de transformació i persones interessades en processos participatius culturals
Participa: Eva García (ComuArt), Atelier de Ideas, Lucía Camón (Pueblos en Arte), María Montesinos (La Ortiga Colectiva), Laura Szwarc (REACC), Mª Luisa Tárraga (Acceso 44), Javier Rodrigo (Artibarri) i Harinera ZGZ entre d’altres espais i agents
Col·labora: Centro de Historias, Harinera ZGZ i Ajuntament de Saragossa
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso i Govern de l’Aragó
Més informació, programa i inscripcions: redcuenco.com/jornadas

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre pràctiques comunitàries a l’Aragó

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.