23 octubre, 2019
Notícia

Fotografiar-se per a compartir el dol migratori

Els alumnes de l'aula d'acollida de l'Institut Vall d'Hebron realitzen el projecte "Sincronitza't", dinamitzat per l'entitat El Parlante, per a treballar els seus processos migratoris a través de la fotografia.

Sincronitza’t és un projecte de cocreació audiovisual que pretén afavorir la vinculació, l’apoderament i el sentiment de pertinença dels joves nouvinguts al seu entorn.

 

A través d’un taller de fotografia, El Parlante cerca que els alumnes participants comparteixin els seus processos migratoris, ajudant així a la seva trajectòria educativa i personal. La seva metodologia consisteix a usar els aparells tecnològics com a instruments per a contar històries.

 

El taller el realitzen 12 alumnes durant 2 mesos, on aprenen a fer funcionar una cambra així com tècniques fotogràfiques per a fer retrats i autoretrats. A partir d’aquí, el repte proposat és que es fotografien amb un element amb el qual tinguin un vincle.

 

Al final del projecte, les fotografies dels alumnes s’exposen en l’institut i els vídeos resultants del projecte es passen per les diferents classes.

 

———-

Dates: 23 d’octubre (publicació de l’article de Victòria Oliveres sobre el projecte)

Organitza: El Parlante

Participa: Alumnes de l’aula de’acollida de l‘Institut Vall d’Hebron

———-

Més informació:

elparlante.es/ca/fotografiar-se-per-compartir-el-dol-migratori

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.