5 juny, 2019
Notícia

Fotollibre Barrios

Es presenta a Intermediae el fotollibre del projecte artístic "Barrios", un projecte de caràcter comunitari que es desenvolupa de la mà dels joves dels districtes de Villaverde i Usera (Madrid) a través de la cultura hip-hop.

Barrios neix en 2017 amb la intenció de contar els barris des de dins, des dels ulls dels nois i noies que els viuen, transcendint les mirades mediàtiques o els estereotips. El projecte, desenvolupat per l’Associació Bombo y Caja i l’Associació Más que Palabras, té com a objectiu potenciar els focus de ‘activisme hip-hop’ conformats per ‘crews’ o colles de joves que s’associen (formal o informalment) per a donar sortida a les seves inquietuds creatives i artístiques.

 

Durant 2018 Barrios ha desenvolupat un procés creatiu i educatiu, tenint el llenguatge del ‘hip hop’ com a vehicle i protagonista i la cultura urbana com a univers de referència comuna. El projecte s’ha concretat en una sèrie de tallers, trobades públiques i treballs col·lectius entorn de la realització i producció de continguts musicals, audiovisuals i artístics. A més de treballar per la reparació dels teixits associatius i comunitaris, ha arrelat en el territori a les agrupacions de joves participants com a nodes embrionaris d’un subjecte polític‐social, conscient i actiu.

 

En febrer de 2018, a meitat de la seva primera edició, es van lliurar càmeres d’un sol ús a vint-i-un participants, d’edats compreses entre 6 i 12 anys, amb la finalitat que retratessin la seva vida quotidiana en el barri durant uns dies. Un exercici que s’ha materialitzat en la primera publicació del projecte i que es presenta per primera vegada en el Terrario de Intermediae.

———-

Dates: 5 de juny
Nave Intermediae – Terrario de Intermediae. Paseo de la Chopera, 14, 28045 Madrid
Participa: Joves de Villaverde i Usera (Madrid)
En el marc de: 1ª edició del projecte Barrios
———-
Més informació:
 
 
 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.