4 desembre, 2020
Agenda

Gau Irekia 2020

IX edició d'aquest festival participatiu de Bilbao la Vieja, San Francisco i Zabala, organitzat per l'espai cultural comunitari Sarean.

Segons Sarean, un espai lúdic de caràcter experimental i pedagògic fruit de la comunicació entre agents creatius i solidaris dels barris de San Francisco, Bilbao la Vieja i Zabala, Gau Irekia és l’esdeveniment més rellevant que organitzen. Coordinat per l’Associación Cultural Espacio Plaza, aquest espai acull una programació sociocultural dissenyada a través de la participació ciutadana.

 

Entre els objectius d’aquest festival i del seu espai està promoure el treball d’artistes i agents locals, estimular la participació de les veïnes en la vida cultural dels barris, visibilitzar identitats i cultures (incloent-hi el basc com a patrimoni), facilitar la relació i col·laboració entre artistes i agents diversos, impulsar la trobada de cultures i persones de diferents generacions o reflexionar sobre la necessitat de (re)conèixer l’entorn i cuidar-lo.

 

La convocatòria d’aquesta edició 2020 (més petita, més propera i adaptada a les circumstàncies d’excepció per la COVID-19) ha posat el focus d’atenció, més que mai, en les activitats proposades per veïnes, agents o espais dels Barrios Altos de Bilbao, i especialment, aquelles iniciatives el punt de partida de les quals sigui la col·laboració entre participants.

 

A més de les activitats (intervencions des de l’activisme, tallers, exposicions i espectacles d’arts escèniques) que tenen lloc en diferents espais dels barris participants, des de 2017 es desenvolupen els Processos com a activitats que reuneixen dos o més artistes i espais o col·lectius, que treballen durant mesos per mostrar el seu treball el dia de l’esdeveniment.

 

Resulta interessant, també, la manera que tenen de documentar allò que ha succeït en cada edició, convidant a persones properes al projecte i el barri per tal que construeixin un relat de com ho han viscut. La mirada d’aquestes relatores es projecta des d’eixos diferents (els feminismes, la cultura participativa i la reflexió sobre la identitat local), contribuint a una reflexió estesa, més profunda i suggestiva, del què suposa Gau Irekia.

 


 

Dates: 12 de desembre
El festival es desenvolupa en diferents espais dels barris de San Francisco, Bilbao la Vieja i Zabala
Organitza: Sarean (Associació Cultural Espacio Plaza)
Suport: Ayuntamiento de Bilbao, Diputación foral de Vizcaya i Gobierno Vasco/Patrocinadors
Más informació i accés al programa complet 2020: gauirekia.com

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb iniciatives socioculturals de participació ciutadana al País Basc i altres territoris dins o fora de l’estat espanyol  

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.