9 novembre, 2021
Notícia

Gazte-Hiria / Ciutat jove

Un projecte d'Artehazia (Associació Innovació Cultural, Arts i Societat) amb joves i adolescents de Vitòria-Gasteiz per a la seva capacitació com a agents socials per a l'acció.

Gazte-hiria es una nova iniciativa d’acció comunitària promoguda des d’Artehazia en col·laboració amb IRSE-ARABA Instituto para la Inclusión Social i el suport de la Fundació “la Caixa” a la convocatòria “Interculturalitat i acció social 2020”. Parteix de la pregunta: Com podem ser útils per a la nostra comunitat en temps de crisi?

 

El projecte es dirigeix a joves d’entre 15 i 25 anys de diferents barris de Vitòria-Gasteiz amb l’objectiu de capacitar-los com a motor i agents de canvi. La iniciativa es duu a terme a través de la formació de grups de treball el més diversos possible (edat, origen, religió, cultura) per tal de dissenyar col·laborativament accions que, mitjançant l’art i la creativitat, abordin qüestions que afectin o preocupin als i les joves.

 

Aquestes qüestions han estat definides pels i les participants durant una primera fase de març a juny, i són les següents:

 

Solitud juvenil
Diversitat sexual
Violència de carrer
Salut mental en joves
Prejudicis, bullying i respecte
Maltractament familiar de pares i mares molt exigents als i les fillxs

 

Actualment, s’està treballant en la segona i última fase del projecte, iniciada el setembre. Entorn de 80 joves de molt diferents entorns socials estan donant forma d’obra artística a tot allò que s’ha treballat, amb l’objectiu de visibilitzar els reptes que responen a la necessitat comuna de viure en una societat que normalitzi la diversitat de tota mena.

 

 

Artehazia Associació Innovació Cultural, Arts i Societat es va constituir l’any 2011 des de la consultora c2+i, desenvolupada per Conexiones improbables per tal d’orientar i acompanyar a organitzacions culturals o de sectors creatius en els seus processos de gestió i de presa de decisions.

 

Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que treballa al País Basc, donant resposta a necessitats socials a través d’eines de base artística i cultural. Artehazia impulsa, entre d’altres, el projecte Nagusilab, del qual Polièdrica se’n va fer ressò el març i que pots llegir aquí.

 

 

Dates: Maig-en actiu

A càrrec de: Artehazia

Col·labora: IRSE ARABA

Participa: Joves d’entre 15 i 25 anys de Vitòria-Gasteiz

Suport: Fundació “la Caixa”

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que treballen amb jóvenes a través de processos creatius


 

 

 

 

Las imágenes y la información proceden de las webs y canales de comunicación de los proyectos, espacios y acontecimientos difundidos.