16 abril, 2019
Notícia

Generación Global 2019

Projecte de creació escènica amb joves (especialment aquells la llengua materna dels quals no és l'espanyol, migrants i refugiats), realitzat a Conde Duque en col·laboració amb la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat i diversos Instituts d'Educació Secundària de Madrid.

Generación Global és un projecte de creació escènica amb joves d’entre 14 i 18 anys de diferents orígens, que presta especial atenció a aquells la llengua materna dels quals no és l’espanyol, a migrants i refugiats.

 

Aquest laboratori es proposa com un espai de teatre comunitari en col·laboració amb la Comisión Española de Ayuda al Refugiado i diversos Instituts d’Educació Secundària de Madrid, amb l’objectiu de formar un grup mixt entre alumnat d’instituts públics i joves refugiats/des amb qui CEAR treballa.

 

El laboratori compta amb la mediació de Lucía Miranda, Marina SantoBelén Santa-Olalla, tres artistes amb àmplia trajectòria en creació comunitària, així com amb la coordinació de Nacho Bilbao, art-educador. Les tres artistes faciliten, al llarg de diversos períodes a l’any, un procés d’apropament a les arts escèniques per a aquest grup de joves, amb l’objectiu de donar veu i reflexionar sobre els temes que els preocupen.

 

La fase de treball d’abril, tal com es va fer en les fases anteriors, culmina amb la creació col·lectiva d’una peça escènica que parteix dels interessos i experiències dels participants i d’allò que busquen comunicar. El 16 d’abril es mostren al públic els resultats d’aquest procés creatiu a l’auditori de Conde Duque.

 


 

Dates: 16 d’abril (presentació pública)
Auditori Conde Duque. Conde Duque 11 28015 Madrid
Organitza: Conde Duque
A càrrec de: Lucía Miranda, Marina Santo i Belén Santa-Olalla (artistes)/mediació; Nacho Bilbao (art-educador)/coordinació
Col·labora:
Comisión Española de Ayuda al Refugiado i diversos Instituts d’Educació Secundària de Madrid
Més informació: condeduquemadrid.es/generacion-global-2019

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.