23 febrer, 2021
Notícia

Harinera ZGZ: cinc anys de cultura comunitària

En el marc del seu cinquè aniversari, la programació de l'espai de cultura comunitària Harinera ZGZ per als primers mesos del 2021 inclou projectes d'acompanyament professional a joves o d'art i educació entorn del context sanitari.

Harinera ZGZ, l’espai de cultura comunitària del barri de San José de Saragossa, presenta el seu programa per al primer quadrimestre de 2021 amb la mirada posada en la celebració del seu cinquè aniversari. Una celebració que l’equipament vol dedicar a donar visibilitat als seus llaços amb el barri, establir-ne de nous i mostrar les línies de treball desenvolupades com a espai de referència en matèria de dret d’accés a la cultura i col·laboració público-ciutadana a nivell nacional.

 

A Harinera ZGZ es porta a terme una gestió colaborativa entre Ajuntament (tècnics i tècniques de Zaragoza Cultural), teixit veïnal (Asociación Vecinal de San José) i agents culturals, col·lectius, associacions, empreses, etc. que formen part del Colectivo Llámalo H. Totes les decisions sobre l’espai es prenen de manera col·lectiva a l’Assemblea d’Harinera i el treball es desenvolupa a partir de comissions estables i grups de treball específics.

 

Pel que fa a la programació estable prevista fins abril, Harinera ZGZ destaca que es tracta d’una aposta per la convivència i la presencialitat com a marc essencial per al desenvolupament de la cultura comunitària i la recuperació de la participació en activitats culturals col·lectives després de l’aturada imposada pel confinament.

 

De la programació anunciada, convé subratllar les iniciatives sorgides de la convocatòria “Lánzate con Harinera” en el marc del projecte europeu Adeste+, projectes culturals proposats per equips de joves d’entre 15 i 29 anys que, després d’un procés d’acompanyament professional, s’endegarán aquests propers mesos.

 

Remarcar, també, la nova edició de la convocatòria ArtED, el projecte d’Art i Educació que Harinera ZGZ desenvolupa en col·laboració amb centres educatius del seu entorn i la Facultat d’Educació de la Universitat de Saragossa. Aquesta cinquena edició està centrada en oferir als centres recursos amb els quals repensar els espais educatius des de la creativitat per respondre a la demanda sanitària mitjançant xerrades, trobades i tallers amb professionals que exploren la intersecció entre art i educació.

 


 

Dates: Gener-abril 2021
Harinera ZGZ. Av. de San José, 201. 50007 Zaragoza
Organitza: Harinera ZGZ
Més informació: harinerazgz/boletin-de-actividades-enero-abril-2021

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Harinera ZGZ

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.