23 juny, 2019
Notícia

Harrotu ileak. Identitat, relacions i joves

Aquest projecte de Tabakalera proposa una reflexió en dues direccions: d'una banda, repensar l'entorn que s'utilitza amb les i els joves, amb l'objectiu d'assumir-lo com a propi, i per una altra, promoure una reflexió institucional per definir les formes d'ús i ocupació dels espais públics.

Com es senten les persones joves que sovintegen Tabakalera? Quina relació mantenen amb els espais d’aquest edifici? Com els usen, com els viuen? Quins referents culturals tenen? I quins produeixen? Amb l’objectiu de respondre a aquestes qüestions l’equip de Mediació de Tabakalera treballa en el projecte Harrotu ileak.

 

Des de gener de 2017 s’ha construït un espai de treball en el qual joves, educadors i artistes s’han anat trobant periòdicament. En col·laboració amb Oihane Espúñez i Felipe Polanía es va donar inici al procés, amb activitats com tallers de fotografia i de vídeo, de ball, de rap i un projecte expositiu. D’altra banda, durant el curs 2017-2018, juntament amb Maite Arroitajauregi “Mursego”, Telmo Trenor, Javi Pez, Juantxo Arakama i Ainhoa Olaso, es va construir la cançó col·lectiva Drary Driets_Harrotu ileak.

 

El curs 2018/2019 el treball es centra en el teatre (teatre social o teatre de les oprimides) i compta amb la participació de María Zapata Hidalgo, antropòloga i experta en Teatre de les persones oprimides.

 

Durant el curs 2019/20 s’ha posat en marxa una sèrie de tallers sobre cinema i pintura mural en els quals participen diferents artistes i cineastes convidats.

———-
Dates: 2016-2020
Tabakalera. Plaza de las cigarreras, 120012 Donostia/San Sebastià
Organitza: Tabakalera
A càrrec de: Equipo de Mediación (Tabakalera)
Participa: Oihane Espúñez i Felipe Polanía, Maite Arroitajauregi “Mursego”, Telmo Trenor, Javi Pez, Juantxo Arakama i Ainhoa Olaso, María Zapata Hidalgo entre altres artistes/tallers i procesos de treball
Suport: Art for Change (la Caixa)
———-
Més informació: 
tabakalera.eu/es/harrotu-ileak-proyecto-mediacion-jovenes

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.