Harrotu ileak. Identitat, relacions i joves

Com es senten les persones joves que sovintegen Tabakalera? Quina relació mantenen amb els espais d’aquest edifici? Com els usen, com els viuen? Quins referents culturals tenen? I quins produeixen? Amb l’objectiu de respondre a aquestes qüestions l’equip de Mediació de Tabakalera treballa en el projecte Harrotu ileak.
Des de gener de 2017 s’ha construït un espai de treball en el qual joves, educadors i artistes s’han anat trobant periòdicament. En col·laboració amb Oihane Espúñez i Felipe Polanía es va donar inici al procés, amb activitats com tallers de fotografia i de vídeo, de ball, de rap i un projecte expositiu. D’altra banda, durant el curs 2017-2018, juntament amb Maite Arroitajauregi “Mursego”, Telmo Trenor, Javi Pez, Juantxo Arakama i Ainhoa Olaso, es va construir la cançó col·lectiva Drary Driets_Harrotu ileak.
El curs 2018/2019 el treball es centra en el teatre (teatre social o teatre de les oprimides) i compta amb la participació de María Zapata Hidalgo, antropòloga i experta en Teatre de les persones oprimides.
Durant el curs 2019/20 s’ha posat en marxa una sèrie de tallers sobre cinema i pintura mural en els quals participen diferents artistes i cineastes convidats.
———-
Dates: 2016-2020
Tabakalera. Plaza de las cigarreras, 120012 Donostia/San Sebastià
Organitza: Tabakalera
A càrrec de: Equipo de Mediación (Tabakalera)
Participa: Oihane Espúñez i Felipe Polanía, Maite Arroitajauregi “Mursego”, Telmo Trenor, Javi Pez, Juantxo Arakama i Ainhoa Olaso, María Zapata Hidalgo entre altres artistes/tallers i procesos de treball
Suport: Art for Change (la Caixa)
———-
Més informació:
tabakalera.eu/es/harrotu-ileak-proyecto-mediacion-jovenes
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).
Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.