9 març, 2021
Notícia

Històries de l'art des de Barcelona

Recurs educatiu de l'Àrea d'Educació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per obrir espais a les aules dels instituts on qüestionar el discurs hegemònic i visibilitzar altres històries de l'art.

Aquest projecte d’art a l’institut de l’Àrea d’Educació del MACBA té com a objectiu difondre altres relats de la història de l’art i situar-los a la Barcelona del darrer segle. El programa consta d’una sèrie de vídeos en obert en els que diversxs artistes, teòrics/ques i activistes ofereixen la seva lectura d’un episodi concret de la història de l’art.

 

És un recurs educatiu per treballar a l’institut de manera transversal des de múltiples assignatures (Tutoria, Educació Visual i Plàstica, Ciències Socials, Geografia i Història o Cultura i Valors Ètics) i que permet aprofundir en molts temes que habitualment s’han mantingut fora del discurs oficial de l’art.

 

Els vídeos es complementen amb un dossier adreçat a professors en el que es plantegen línies d’acció, ampliació de continguts i recursos per treballar a l’aula.

 

A la web del projecte es pot accedir lliurement a la consulta i descàrrega de la publicació complerta o per capítols. Aquests capítols són:

 

 

> Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya (Equipo Palomar)

 

> La Barcelona sexi (Equipo Palomar)

 

> Diàspores (Tania Safura Adam i Aldemar Matias)

 

> Passar a l’acció (Antonio GaglianoLoli Acebal)

 

> Feminismes (Yera Moreno i Quiela Nuc)

 

 


 

Dates: Curs 2020-2021
Organitza: Àrea d’Educació (MACBA)
A càrrec: Mariokissme i R. Marcos Mota (Equipo Palomar), Tania Safura Adam i Aldemar Matias, Antonio Gagliano i Loli Acebal, Yera Moreno i Quiela Nuc/Lectures, reflexions i recorreguts dels diferents capítols del programa
Dirigit a: Secundària, batxillerat, universitats i cicles formatius
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso
Més informació, consulta i descàrrega de la publicació: macba/histories-art-barcelona

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes entre museu i escola

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.