20 octubre, 2021
Notícia

Horagai

Els curts de la 1ª edició d'aquest projecte formatiu de La Selva Ecosistema Creatiu, desenvolupat amb joves tutelats a la Fabra i Coats (Barcelona), es presenten a L’Alternativa Festival de Cinema Independent 2021 (CCCB).

Horagai és una proposta de La Selva. Ecosistema Creatiu per fer una immersió al cinema des de la creació i l’experimentació juntament amb joves tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya que tenen entre 16 i 18 anys.

 

El projecte es desenvolupa en un format de taller de cinema on els i les joves aprenen i s’exerciten en la tècnica i creació audiovisual, explorant totes les etapes de la creació cinematogràfica (guió, direcció, fotografia, il·luminació i edició), culminant el procés amb la realització de 3 curtmetratges col·lectius.

 

L’equip de la cooperativa La Selva (estudi de creació i desenvolupament cinematogràfic) acompanya als tres equips de joves durant tot aquest procés d’aprenentatge experiencial que es desenvolupa al llarg de tot un curs escolar, amb col·laboracions de professionals del sector i d’altres disciplines artístiques, i posant en valor el treball col·lectiu, la col·laboració i la transdisciplinarietat.

 

La 1ª edició d’Horagai (curs 2020-2021), ha estat acollida per la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i els curts resultants es presenten a la secció Hall Enfoca de L’Alternativa. Festival de Cinema Independent 2021 que es celebra entre novembre i desembre a Barcelona amb la presència de tot l’equip artístic (joves participants al projecte i equip de La Selva).

 

Els 3 curtmetratge, titulats Fàtima, Aminata i Helen, són 3 històries travessades per les inquietuds, preocupacions i desitjos dels i les 18 joves que han format els equips artístics. Tres peces que tracten, des de la creativitat i l’experimentació tècnica, temes com el racisme, la desigualtat, la tutela i la vulnerabilitat.

 


 

Dates: Curs 2020-2021 (1ª edició)
Tots els dimecres, de 17 a 19h, a la Fabra i Coats. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona

 

> 18 de novembre: Presentació dels 3 curts del projecte al festival L’Alternativa 2021 (Hall Enfoca) a les 19.30h. CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona

 

Organitza i produeix: La Selva. Ecosistema Creatiu

 

A càrrec de:

 

> Equip de La Selva amb la col·laboració de professionals del sector i d’altres disciplines artístiques/Taller de formació

 

> Joves tutelats (DGAIA)/Equips artístics

 

> Meriem Moustaphi, Omar El Hamil, Wissale Rahim, Said Bouaich i Aïcha El Hayty/Equip artístic del curt Fàtima

 

> Noha Miah Begum, Victòria Etaguase, Judith Obianozie, Souhaib BenHamadane, Hassan Et Tahery, Mohamed el Cabriti i Soraya Bouqallaba/Equip artístic del curt Helen

 

> Azurel Zajara,Bakari Fofana, Francesc Acedo, Fadua ElKhsim i Driss Mouhaddy/Equip artístic del curt Aminata

 

Participa: Barabara Educació/Intercooperació

 

Suport: Fabra i Coats, Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona), Departament de Cultura i Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya), Fundació Sabadell i Fundació Espavila

 

Col·labora: Escola de Cinema de Barcelona, L’Alternativa i Filmin

 

Més informació: laselva.coop/move/horagai

 

 

 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.