29 juny, 2018
Notícia

III Seminario Internacional en Educación y Museos

Organitzat pel Máster Universitario Educación y Museos de la Universidad de Murcia, la Fundación Séneca, Campus Mare Nostrum i la Asociación Murciana de Educadores de Museos (AMUREM), el Seminari porta per títol “Acción Cultural: Mediación y Democracia Cultural” i debat sobre la necessària presència de mediadors i educadors que propiciïn la co-construcció ciutadana i les pràctiques culturals que s'identifiquen amb els interessos dels ciutadans en un context de democràcia cultural.

Tradicionalment, les polítiques culturals han apostat per l’accés a la cultura com un bé col·lectiu a l’abast dels ciutadans. Des d’aquesta perspectiva, l’acció cultural és generada per les institucions per a una ciutadania que assisteix com a mera espectadora i rep les propostes culturals com un bé de consum.

 

La participació en les dinàmiques culturals depèn de l’educació rebuda, els recursos econòmics o les experiències prèvies del públic en uns processos de democratització cultural segons els quals tots hem de tenir accés a la cultura.

 

Des de fa uns anys s’han iniciat a Espanya experiències culturals sensiblement diferents per a crear cultura com una pràctica social que es construeix en la conversa i la convivència d’actors socials que comparteixen responsabilitats amb l’administració. En aquest cas, les pràctiques culturals s’identifiquen amb els interessos dels ciutadans en un context de democràcia cultural, amb àmplia participació de la població.

 

Al III Seminario Internacional en Educación y Museos. Acción Cultural: Mediación y Democracia Cultural es posa damunt de la taula que, malgrat els assoliments aconseguits quant a la col·laboració del públic, és evident la necessària presència de mediadors i educadors que propiciïn la co-construcció ciutadana.

———-

Dates: 28 i 29 de juny

Hemiciclo de la Facultad de Letras, Universidad de Murcia. Calle Santo Cristo, 30001 Murcia

Organitza: Máster Universitario Educación y Museos de la UM, la Fundación Séneca, Campus Mare Nostrum i l’Asociación Murciana de Educadores de Museos; Rosa María Hervás Avilés, David Martínez Martínez, Elena Tiburcio Sánchez, Raquel Tudela Romero

A càrrec de: Milene Chiovatto (coordinadora del Dept. d’Acció Educativa de la Pinacoteca de Sao Paulo i presidenta d’ICOM-CECA), Andrea de Pascual (Pedagogías Invisibles), Luis Noguerol (AVALEMCulturama), Yolanda Riquelme García (AMECUM), Jodie Dinápoli Algarra (No Longer EmptyCreixem al Carme), Elena Tiburcio Sánchez (AMUREM), Alice Lucas Semedo (Facultad de Letras, Universidad do Porto), Raul Dal Santo (coordinador del Ecomuseo de Paessagio)

Dirigit a: Estudiants de màster i doctorat, professionals de museus, centres culturals i associacions afins a l’acció cultural

———-

Més informació:

um.es/educacionymuseos/seminario.pdf

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.