29 març, 2021
Notícia

inspira - espira: investigació creativa amb adolescents

Procés de investigació-acció creativa desenvolupat per l'associació cultural hablarenarte amb adolescents de diferents ciutats d'Espanya vinculats a Save The Children per potenciar la seva participació en el Pla Estratègic 2022-2024 d'aquesta organització independent pels drets de la infància.

Es tracta d’una proposta d’intervenció i acompanyament d’hablarenarte a un grup motor d’adolescents de Save the Children per tal que, a través d’eines pedagògiques i creatives, desenvolupin la seva consciència crítica en matèria de drets i infància i el seu potencial com a membres de futurs comitès consultius de joves i infants que puguin participar en el pla estratègic del país. Aquestes eines s’han posat en acció perquè aquests joves identifiquin els seus problemes, busquin solucions en la pròpia comunitat i comencin un camí de reivindicació cap a la seva implementació, fomentant la seva cohesió i creixement com a grup mitjançant la generació d’un espai on posar en valor la vida en comú.

 

Aquest vol ser un procés d’investigació i acció creativa, liderat pels i les joves, per tal de promoure el seu apoderament, participació, mobilització i acció social entorn dels drets de la infància (ASDI) en matèria d’educació i protecció, inclosos com a objectius en el Pla Estratègic 2022-2024 de Save the Children (International i Espanya). La intervenció d’hablarenarte, plataforma independent de Madrid per al suport a la creació i difusió de la cultura contemporània, s’entén com un capítol d’un procés a 3 anys destinat augmentar i millorar la participació significativa d’infants i adolescents, donant a les seves veus un pes estructural en l’organització i els seus processos.

 

Entre març i abril de 2021, s’acompanyarà en el seu procés aquest grup motor format per 19 adolescents dels grups de lleure, reforç educatiu i participació infantil de Save the Children a diverses ciutats espanyoles (Sevilla, Melilla, Leganés, Madrid, Illescas, València, Barcelona i Barakaldo). Activant eines relacionals, analítiques i artístiques, s’afavoreix que els i les participants desenvolupin la seva observació i escolta, així com la seva capacitat crítica i reflexiva o les seves habilitats per innovar, inventar, crear i trencar amb allò que considerin susceptible de transformació.

 

Com a part d’aquesta evolució, també es vol proporcionar als i les joves models d’inspiració, ampliant els seus referents mitjançant bones pràctiques de projectes artístics, socials i activistes (en el marc de les temàtiques d’educació i protecció) el motor de les quals són infants i adolescents.

 


 

Dates: 2021-en actiu
Organitza: Pla Estratègic 2022-2024 (Save the Children)
A càrrec de: hablarenarte
Més informació: hablarenarte.inspira-espira-investigacion-creativa-con-adolescencia

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb intervencions amb joves mitjançant eines artístiques

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.