18 març, 2022
Notícia

Intervención Artística en Hospitales 2022

Concurs dins del programa Arte y Hospitales de l'Instituto Navarro de la Joventud amb el Departament de Salut del Govern Navarrès per tal que artistes joves desenvolupin el seu projecte a l'Hospital Universitari de Navarra.

L’Instituto Navarro de la Juventud (INJ) en col·laboració amb el Departament de Salut del Govern de Navarra convoca un concurs per desenvolupar una intervenció artística de caràcter permanent a l’Hospital Universitari de Navarra (HUN), antic Complex Hospitalari de Navarra.

 

En aquesta edició, la intervenció artística es materialitzarà sobre un mur del pavelló de psiquiatria de l’HUN de 3,10m d’alçada i 58,60m de llargada. La convocatòria es dirigeix a artistes de Navarra d’entre 18 i 30 anys, que s’hi poden presentar-se de manera individual o col·lectiva.

 

Els i les responsables el projecte dels quals hagi estat seleccionat disposaran de l’espai, equipaments i acompanyament del personal del Centro Huarte entre finals de març i finals d’abril, prèviament a l’inici del treball a l’Hospital. La presentació pública del projecte acabat està prevista entre finals d’abril i principis de maig, a l’espai de l’HUN.

 

El jurat estarà format per Carlos Amatrian Busto (Director Gerent de l’INJ), Nerea de Diego (Directora d’Arts Visuals del Centro de Arte Contemporáneo de Huarte), Manuel Jesús Cuesta Zorita (Cap del Servei de Psiquiatria de l’HUN), Asunción Rey Escalera (Cap del Servei Administratiu, –Servei d’Atenció a Ciutadanxs i Pacients, Departament de Salut del Govern de Navarra–), Aniana Alfaro Nicolás (Cap del Negociat de Participació i Creativitat de l’INJ).

 

 

Arte y Hospitales

 

Intervención Artística en Hospitales es un dels programes propis de l’apartat d’Art i Creativitat de l’Instituto Navarro de la Juventud (INJ) desenvolupat des de 2017 amb l’objectiu de generar un espai que humanitzi a totes les persones que el comparteixen (professionals, pacients, familiars…)

 

Els projectes artístics estaran encaminats a facilitar la gestió de les emocions als hospitals, mediar en els conflictes i aflorar serenitat en les situacions de càrrega emocional que s’hi produeixen.

 

 

Dates: Termini d’inscripció obert fins el 20 de març
25 de març: Resolució del concurs
Del 28 de març al 18 d’abril: Tutorització i elaboració del projecte
Organitza: Instituto Navarro de la Juventud (INJ) en col·laboració amb el Departament de Salut (Govern de Navarra)
A càrrec de: Carlos Amatrian Busto (INJ), Nerea de Diego (Centro Huarte), Manuel Jesús Cuesta Zorita (HUN), Asunción Rey Escalera (Departament de Salut, Govern de Navarra) i Aniana Alfaro Nicolás (INJ)
Dirigit a: Artistes d’entre 18 a 30 anys
Més informació, bases i inscripcions: juventudnavarra.es/intervencion-artistica-en-hospitales-2022

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més pràctiques artístiques i culturals que situen el focus en la salut


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.