23 febrer, 2022
Notícia

Inventari. Poliglotía (Pensar en comú el museu)

Darrera fase del programa "Poliglotía" de l'IVAM on es proposa la creació d'un grup de treball per reflexionar sobre el museu a partir de l'inventari de tensions, reptes i oportunitats que ofereixen els seus agents i experiències.

El projecte Inventari. Poliglotía (Pensar en comú el museu) proposa la creació d’un lloc de trobada i dinamització que reflexioni sobre les possibilitats, límits i problemàtiques relacionades amb el mateix museu com a espai arquitectònic, institucional, relacional, creatiu, expositiu…  Per a això, l’Institut Valencià d’Art Modern planteja la formació d’un grup de treball que pugui pensar en comú a partir de l’inventari de les tensions, reptes i oportunitats que ofereixen els diferents agents i experiències que formen part de la vida d’un museu.

 

La composició del grup manté els senyals d’identitat de Poliglotía, programa concebut des de la diversitat cultural i lingüística de la ciutat de València. El programa està coordinat per Paco Inclán, escriptor i professor d’espanyol per a persones migrants i refugiades, en col·laboració amb el departament d’activitas i educació de l’IVAM.

 

El grup de treball es reunirà en vuit sessions entre els mesos de març i juny. Les reflexions i dinàmiques resultants seran compartides amb el públic en dues sessions de portes obertes que tindran lloc el maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus, i el juny, com a tancament de la present edició de Poliglotía.

 

 

Programa Poliglotía2021-2022

 

Aquest programa de l’IVAM es proposa com un procés creatiu de caràcter multidisciplinari a partir de les diverses llengües i pràctiques culturals presents a la ciutat de València. Es concep, també, com un espai de trobada, al museu, des d’una perspectiva híbrida i intercultural, apostant per la generació de continguts mitjançant l’intercanvi d’experiències i sabers per a l’enriquiment compartit de les persones i col·lectius participants.

 

Inclou tres línies d’actuació: la formació d’un Grup d’Estudis Poliglotes per explorar el llenguatge des d’una perspectiva plurilingüe, la programació d’activitats obertes al públic i la creació d’un lloc de trobadaInventari. Poliglotía— per pensar en comú el museu a partir de les tensions, reptes i oportunitats que ofereixen els agents i experiències que en formen part.

 

 

Dates: 1 i 22 de març, 12 i 26 d’abril, 3 i 17 de maig, 7 i 14 de juny. De 17:30 a 19:30h.
IVAM. Guillem de Castro, 118. 46003 València
Organitza: IVAM
A càrrec de: Paco Inclán/Coordinador del programa Poliglotía
Més informació: ivam/inventari-poliglotia

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes que, des de diversos àmbits artístics, tracten el tema de les vivències migratòries

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.