1 octubre, 2018
Notícia

IV Trobada "Cultura y Ciudadanía: Educación - Mediación - Público-s"

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l'Estat. En aquesta IV edició, la Trobada gira entorn de tres eixos o conceptes fonamentals: educació, mediació i públics.

La IV Trobada Cultura y Ciudadanía aborda de manera específica qüestions com la integració de polítiques i pràctiques culturals i educatives; l’anàlisi crítica del concepte i paper del públic -o els públics- avui; els models educatius i de mediació que desenvolupen en l’actualitat els agents culturals, públics i privats, i l’emergència d’altres possibles; l’enteniment de la institució educativa com a espai -en si mateix- de i per a la cultura, tant des de l’òrbita de l’accés com des de la creació o producció; els processos d’aprenentatge o co-aprenentatge en contextos o espais no institucionals; o el potencial que ofereix la xarxa com a espai per al coneixement i la formació de públics i comunitats.

 

El programa inclou taules de debat, diàlegs amb artista, presentacions de projectes de tot l’Estat que conjuguen el binomi cultura-educació a partir d’aproximacions i enfocaments diversos (des d’EN RESIDÈNCIA. Creadors als instituts de Barcelona a Elkartoki. Disseny per a la transformació al País Basc), veus i experiències internacionals, tallers pràctics o cartografies i recerques com les que desenvolupen Pedagogías invisibles, la Fundación Carasso i el Ministerio de Cultura y Deporte amb el Laboratorio Permanente de Público de Museos. També estan programades intervencions artística, performances i actuacions en directe tant per als participants com per a veïns/es i públic a la plaça Daoiz y Velarde.

 

En aquesta edició també es vol desenvolupar l’esbós del Llibre blanc de la creació, formació i desenvolupament de públics en la cultura, que està obert a la participació a partir la constitució de diverses taules sectorials de treball.

 

En el marc de la Trobada, el Ministerio de Cultura y Deporte (Dirección General de Industrias Culturales y del Libro, mitjançant la Subdirección General de Cooperación Cultural con las Comunidades Autónomas) obre una convocatòria pública amb la finalitat de seleccionar fins a un màxim de 15 projectes culturals relacionats amb els temes a tractar a la Trobada per a la seva presentació a la mateixa.

———-
Dates: Fins el 25 de juny (data límit per a la recepció de projectes)
La Trobada es celebra el 3 i 4 d’octubre al Centro Cultural Daoiz y Velarde. C/ del Alberche, 14. 28007 Madrid
Organitza: Ministerio de Cultura y Deporte
A càrrec de: Benito Burgos (Coordinador de la Torbada Cultura y Ciudadanía, Ministerio de Cultura y Deporte), Zoe López Mediero (Responsable de continguts d’Intermediae, Matadero Madrid), Javier Valbuena (Diputació de Salamanca), Laia Colell y Nuria Aidelman (Associació Cultural A Bao A Qu), Alberto Soler (Projecte Mandarache. Ajuntament de Cartagena), Leire San Martín (Responsable de Mediació de Tabakalera, Donostia), Pepe Zapata (Director de Comunicació, Màrketing i Públic de Grup Focus), Abel González i Alfredo Miralles (Auditorio-Aula de las Artes de la Universidad Carlos III de Madrid)/comitè académic
———-
Més informació:
culturayciudadania.culturaydeporte.gob.es/2018

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (última consulta: març 2020).

 

Contingut publicat en 2020 per a completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.