21 setembre, 2017
Notícia

Nuevo curriculum

El projecte europeu de Campo Adentro (Inland) arrenca als Pics d'Europa amb una trobada per proposar plans d'estudi que posin en valor la cultura rural.

Un comitè d’experts de tota Europa i de tot el país es reuneix en aquestes jornades per a debatre maneres d’ensenyar i aprendre a revitalitzar el medi rural, prenent com a estudi de cas l’Escola de Pastors.

 

Convocats per l’entitat sense ànim de lucre Campo Adentro, que promou l’Escola de Pastors de Pics d’Europa, i amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso de França, de l’Ajuntament de Cangas de Onís i d’altres entitats, les personalitats estaran durant tres dies coneixent i debatent sobre com acostar les disciplines d’art, ciència i coneixement rural tradicional per a compondre sabers i poder formar als agents culturals i de desenvolupament rural del futur que donin avenir al camp.

 

Les paraules d’inauguració i benvinguda estaran a càrrec d’un representant de l’Ajuntament de Cangas de Onís, i acudiran entre altres, els directors del Centre Niemeyer i del Centre d’Art de la Laboral, i representants d’universitats de Madrid, Barcelona, Bilbao i Wageningen (Holanda) i d’altres museus.

 

Al costat d’ells, pastors dels Pics d’Europa, agents locals, i artistes i comissaris d’art, intercanviaran idees i proposaran accions per a definir aquest nou currículum. En 2018 i 2019 la comarca acollirà les Trobades de Coneixement Aplicat que reuniran estudiants de diferents universitats espanyoles i europees treballant braç a braç per l’establiment de l’Escola de Pastors.

 

 

Dates: Del 15 al 17 de setembre

Biblioteca del Parador de San Pedro de Villanueva, Cangas de Onís

Organitza: Inland – Campo Adentro

Participa: Daan Van der Linde, Fernando G. Dory, Gonzalo Barrena

Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso, Ayuntamiento de Cangas de Onís

Més informació: newcurriculum.inland.org

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos / Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu 2017-2019