3 juny, 2022
Notícia

Jornades Culturopolis

Convocatòria entorn dels Drets Culturals per a projectes i recerques que es presentaran el novembre en aquesta trobada internacional organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe amb la col·laboració de CGLU.

Del 16 al 19 de novembre tindran lloc les jornades Culturopolis, una trobada internacional per reflexionar i debatre sobre els Drets Culturals, pensar com es concreten i imaginar i trobar mecanismes que els garanteixin. Les coorganitzen l’Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe, amb la col·laboració de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

 

L’acte de presentació de Culturopolis es va fer a finals de maig ja que hi ha dues convocatòries obertes: una convocatòria de projectes gestionada per Culture Action Europe, a partir de la qual se’n seleccionaran 30 (nacionals i internacionals) que participaran en una presentació de bones pràctiques; i una segona convocatòria de recerques, de cara a la participació en un congrés acadèmic, que és un call for papers per a investigacions vinculades als Drets Culturals, tant de l’àmbit acadèmic com de col·lectius i entitats que facin investigació.

 

Convocatòria de projectes 
Hi poden participar iniciatives que tractin la diversitat, la interseccionalitat, la descolonització o la democratització, que creïn un diàleg amb comunitats, sectors o moviments diversos, o que estiguin enfocades en la intersecció entre cultura i sostenibilitat ambiental, social i econòmica o el treball cultural. També si suposen una reflexió sobre accés a les tecnologies, drets digitals i participació.
Call for papers
Es poden presentar investigacions en curs o prèviament desenvolupades, i sobre un d’aquests quatre eixos: participació i treball cultural; diversitats; comunitats; i drets digitals.

 

La presentació d’aquestes jornades internacionals pels drets culturals va tenir lloc al Palau de la Virreina de Barcelona amb la participació de Tere Badia (secretària general de Culture Action Europe), Jordi Pascual (coordinador de la Comissió de Cultura CGLU), Nicolás Barbieri (coordinador del Comitè Científic de Culturopolis), Daniel Granados (delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona) i la periodista cultural Neus Molina.

 

 

Pla de Drets CulturalsAjuntament de Barcelona

 

Barcelona és una ciutat capdavantera en l’impuls i la defensa dels Drets Culturals a través d’un pla inèdit presentat pel govern municipal el 2021 amb inclou 9 mesures i 100 accions específiques per tal d’implementar noves polítiques públiques per reconèixer i eixamplar els Drets Culturals a Barcelona.

 

L’objectiu d’aquest pla de govern és dissenyar polítiques públiques des del marc dels Drets Culturals i obrir el camí cap a un reconeixement formal d’aquests drets per al conjunt de la ciutadania com a element fonamental de la vida democràtica a Barcelona amb un programa d’accions previstes fins el 2023.

 

 

Dates: Termini obert per presentar propostes fins el 15 de juliol
Les jornades Culturopolis tindran lloc del 16 al 19 de novembre (les inscripcions per assistir-hi s’obriran a mitjans de juliol)
Convoca: Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe
Participa: Tere Badia (Culture Action Europe), Jordi Pascual (CGLU), Nicolás Barbieri (Culturopolis), Daniel Granados (Aj. de Barcelona) i Neus Molina/Presentació jornades
Col·labora: Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)
Més informació i inscripcions: barcelona/culturopolis

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb els Drets Culturals 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.