9 novembre, 2022
Notícia

Jornades de cultura comunitària i mediació cultural

Trobades organitzades per Artebrije Studio (projecte resident a Harinera ZGZ) i el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural (Universitat de Saragossa), amb sessions formatives i tallers sobre gestió cultural des de la comunitat.

Aquesta activitat, l’objectiu final de la qual és la creació de diversos prototips de projectes comunitaris, forma part d’un acord de col·laboració entre el projecte resident a Harinera ZGZ (espai cultural de gestió compartida entre institució i ciutadania), Artebrije Creative Studio, i el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Saragossa (Facultat de Filosofia i Lletres).

 

A través d’una jornada de sessions formatives i una altra de workshops, s’abordaran temes relacionats amb la gestió cultural des de la comunitat. Hi participaran diversos professionals i col·lectius que han treballat amb persones migrants i desplaçades del seu lloc d’origen.

 

A la primera jornada, el 10 de novembre a Harinera ZGZ, participaran:

 

> Diego Garulo (Cultura comunitària – Harinera ZGZ): Gestió i metodologia de participació ciutadana

> Cristina Laborda (Andar de Nones), un exemple de bones pràctiques

> AMECUM Asociación Mediadoras, Culturales de Madrid: Mediació cultural. Apropament a una definició, professió i pràctica)

> Stazione UtopiaAmir Project. Amir project. Incontriamoci nei musei

> Kat Andreeva y Ariadna Herrero (Artebrije Creative Studio): “Artebrije. Una experiència de cultura comunitària a Harinera ZGZ”)

+ Com presentar projectes d’Harinera ZGZ

 

La segona jornada, la de l’11 de novembre, tindrà lloc en la Facultat de Filosofia i Lletres (Universitat de Saragossa) amb la participació de:

 

> Xirou Xiao (Cangrejo pro i Asociación Liwai Acción Cultural): Mediació intercultural: la Diàspora Xinesa a España
> Jazmín Beirak (Historiadora de l’art, investigadora en polítiques culturals i responsable de cultura de Más Madrid): «Estratègies per aprofundir en la cultura com a bé comú»
> Africagua i Accem: Taller de disseny de projectes en equips mixtos de participants

 

 

Artebrije Cretive Studio

 

Projecte resident a Harinera ZGZ, un espai de creativitat i participació ciutadana gestionat per l’Associació Veïnal del barri de San José, l’Ajuntament de Saragossa i el Col·lectiu Llámalo H.

 

Dret a la cultura, participació, apoderament i creació artística, a partir d’aquests eixos Artebrije Studio obre espais com Píntame tu libertad (projecte per a l’apoderament de les dones immigrants), El rincón de Artebrijear (comunitat autogestionada de joves, especialment estudiants estrangers i migrants), La Sirena de Harinera (espai creatiu i transformador dirigit a persones nouvingudes a la ciutat) o Laboratorio de Alebrijes (projecte d’accés a la cultura per a joves immigrants l’idioma vehicular dels quals no és l’espanyol).

 

 

Dates: 10 i 11 de novembre. Amb inscripció prèvia
Harinera ZGZ (10 de novembre. De 9 a 19h) i Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Saragossa (11 de novembre. De 9 a 19h)
Organitza: Artebrije Studio (Harinera ZGZ) i Màster de Gestió del Patrimoni Cultural (Universitat de Saragossa)
Participa: Diego Garulo (Harinera ZGZ), Cristina Laborda (Andar de Nones), AMECUM, Stazione Utopia (Amir Project), Kat Andreeva i Ariadna Herrero (Artebrije Creative Studio), Xirou Xiao (Cangrejo pro i Asociación Liwai Acción Cultural), Jazmín Beirak (Más Madrid), Africagua i Accem
Més informació: harinerazgz/jornadas-de-cultura-comunitaria-y-mediacion-cultural

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes amb enfocament multicultural i des de la diversitat cultural


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.