14 març, 2022
Notícia

Jornades de teatre i pedagogia contra la islamofòbia

Trobada organitzada per Forn de teatre Pa’tothom a Barcelona, com a tancament del projecte europeu TIP del qual és soci, amb diferents activitats, conferències, taules rodones, teatre fòrum i formació.

Després de dos anys i mig de desenvolupament del projecte europeu TIP (Theatre Tools for Islamophobia Prevention) un dels seus quatre socis, l’entitat especialitzada en Teatre de l’Oprimit Forn de teatre Pa’tothom, n’organitza a Barcelona el tancament amb unes jornades finals on hi col·laboren els altres socis de TIP: Giolli Cooperativa Sociale (Italia), Mission Locale (França) i la fundació Red Íncola (Espanya).

 

El projecte, fundat pel Rights Equality Citizenship programme REC (2014-2020), ha proporcionat i dissenyat contextos de diàleg entre organitzacions, investigadorxs i persones per crear altres línies de lluita contra la islamofòbia i facilitar suport a les ja existents. Amb aquest objectiu, s’han implementat estratègies a través d’accions artístiques que ajuden a desmuntar el discurs de l’odi.

 

En el marc d’aquestes jornades tindran lloc diverses activitats com conferències, taules rodones, teatre fòrum i una Formació en Teatre de l’Oprimit per combatre la islamofòbia. La formació serà inductiva, de l’experiència a la reflexió i la teoria, basant-se més en la pràctica que en el discurs teòric. Estarà impartida per dos formadors membres d’entitats sòcies del projecte TIP: Jordi Forcadas (Forn de teatre Pa’tothom) i Roberto Mazzini (Giolli Cooperativa Sociale).

 

A les activitats programades, algunes inscrites dins les accions del World Against Racism 2022 com la conferència de l’escriptora Ainhoa Nadia Douhaibi, també hi participaran la Red Nacional de Atención, Denuncia y Prevención de la Islamofobia (RENADPI 2022), Stop als Fenòmens Islamòfobs (SAFI), #XarxaBCNAntirumors (Ajuntament de Barcelona) o SOS Racisme entre d’altres.

 

 

Forn de teatre Pa’tothom

 

Entitat de Barcelona especialitzada en Teatre de l’Oprimit amb el qual implementa projectes per la defensa dels Drets Humans i l’erradicació de pràctiques que generen exclusió social, a més de treballar en la cerca de models socials alternatius. També ha desenvolupat la seva escola amb línies pedagògiques pròpies.

 

 

Dates: Del 16 al 19 de març (Jornadas)
Formació: 16 i 17 de març, 9:30-13h i 15-17:30h
Organitza: Forn de teatre Pa’tothom
A càrrec de: Jordi Forcadas (Forn de teatre Pa’tothom) i Roberto Mazzini (Giolli Cooperativa Sociale-Italia)/Formadors
Col·labora: SAFI, Giolli Cooperativa Sociale, Red Íncola, Mission Locale i Ajuntament de BCN
En el marc de: Projecte europeu TIP
Més informació: patothom.org/encuentro

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives per construir narratives plurals pel diàleg intercultural

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.