2 desembre, 2021
Notícia

DELTA (Cultura - Ecologia - Economia)

Jornades organitzades per la cooperativa LaFundició amb l'associació Keras Buti per pensar, imaginar, parlar i caminar entorn de les relacions entre la cultura, l'ecologia i l'economia en un territori agropolità com el Delta del Llobregat, situat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les jornades DELTA (CULTURA-ECOLOGIA-ECONOMIA) són una iniciativa de la cooperativa LaFundició i l’associació Keras Buti amb l’objectiu de reflexionar sobre quines relacions i processos socioecosistèmics es donen als territoris agropolitans, a partir del context específic del Delta del Llobregat (El Prat de Llobregat, Barcelona).

 

Es vol parar especial atenció a la funció que tenen (des d’una perspectiva política) les pràctiques culturals i estètiques dins les trames i els processos socioecosistèmics. La proposta és analitzar, d’una banda, la relació de la cultura amb els arranjaments espacials i temporals del capitalisme i la manera com aquests organitzen els ecosistemes, i de l’altra, obrir un espai per imaginar, des de posicions crítiques, quines alternatives (culturals, socials, ecològiques, econòmiques…) es poden construir col·lectivament.   

 

Aquestes jornades es vinculen estretament a la posada en marxa del projecte de Les Cabasses, impulsat per LaFundició, una finca situada al Parc Agrari del Baix Llobregat i dedicada, d’una banda, a la producció ecològica d’hortalisses i, de manera interrelacionada, a la producció simbòlica i de sabers rururbans. Així doncs, es volen situar els debats i el pensament generat durant les jornades en el context específic del Delta del Llobregat, un territori característicament agropolità on s’hi troben des de grans infraestructures logístiques com l’aeroport de Barcelona, fins a zones naturals, passant per espais urbans, industrials i agrícoles.

 

En última instància, aquestes jornades també es volen sumar als moviments de defensa del territori, com un instrument que serveixi per construir noves aliances i incorporar el paper de la cultura tant a la comprensió de les formes amb les quals la trama de la vida es desplega en aquest territori, com a les lluites per a la seva defensa, així com a la construcció d’alternatives socials i ambientals.

 

El programa de les jornades es desenvolupa en dues sessions:

 

10/12

Xerrades i debat amb el Grup de treball de les ecologies híbrides del Delta del Llobregat (Oficina de recerca transdisciplinària que promou projectes de creació artística, mediació i experimentació situats al delta del Llobregat), Fran Quiroga (Investigador transdisciplinar, tècnic de la Rede reVOLTA de grups de recerca -USC i UVIGO- en agroecologia i col·laborador al Laboratorio Ecosocial do Barbanza) i LaFundició.

11/12

Sortida en grup en bicicleta amb visita a la finca de Les Cabasses (Parc Agrari del Baix Llobregat), grups de discussió i assemblea.

 

LaFundició

 

Cooperativa creada el 2006 que impulsa processos col·lectius de construcció de coneixement, pràctiques culturals i formes de relació, entesos com a recursos d’ús comú i com activitats “controversials” i situades.

 

El 2013 obre un espai físic al barri de Bellvitge (L’Hospitalet del Llobregat) des d’on desplega aquests processos de forma col·lectiva, horitzontal i transfronterera.

 

 

Dates: 10 i 11 de desembre. Amb inscripció prèvia

10/12 | 18-20:30h | Keras Buti Chalmeta. Ulldecona, 26. 08038 Barcelona

11/12 | 10:30-13:30h | Les Cabasses. Camí Ferran Puig s/n. 08030 Sant Boi de Llobregat

Organitza:LaFundició i Keras Buti
Participa: Grup de treball de les ecologies híbrides del Delta del Llobregat, Fran Quiroga (Rede reVOLTALaboratorio Ecosocial do Barbanza) i LaFundició
Més informació i inscripcions:lafundicio/delta

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Notícies recents sobre propostes d’ecologia i cultura


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.