16 setembre, 2022
Notícia

Jóvenes Programadores – Moving Cinema | Convocatòria 8ª edició

Nova convocatòria d'aquest projecte del Festival de Cinema Europeu de Sevilla en col·laboració amb A Bao A Qu en el marc del projecte europeu “Moving Cinema” de programacions de cinema per i per a joves.

Oberta a joves en la franja d’edat de 15 a 19 anys, aquesta experiència que parteix del projecte europeu Moving Cinema i s’inclou dins del programa educatiu del Festival de Sevilla s’organitza des del 2015 en col·laboració amb A Bao A Qu, un col·lectiu de Barcelona dedicat a articular projectes que vinculen cultura, creació i educació.

 

Els i les 15 participants seleccionats triaran una pel·lícula a la qual acompanyaran durant el seu pas pel festival, vivint en primera persona una de les tasques essencials i més complexes de tot bon festival de cinema: el disseny de la programació. Per què se selecciona una pel·lícula (i no tantes altres), de quina manera aquesta dialoga amb les altres que conviuran amb ella a la seva secció, quins són els seus valors estètics i discursius en el seu particular context sociohistòric; sobre quins criteris es construeix…

 

En el transcurs de set sessions presencials, entre octubre i novembre, els i les integrants del grup visionaran els tres títols preseleccionats per els i les programadorxs del festival per després debatre i consensuar els criteris cinematogràfics, culturals o generacionals que els resulten més convincents per defensar davant del públic la pertinència i l’especial interès del títol que finalment acordin acompanyar en el seu pas pel festival.

 

Aquest apadrinament comportarà la seva participació en la presentació oficial de la pel·lícula en qüestió, així com al col·loqui amb el seu director o la seva directora que tindrà lloc després de la primera projecció per al públic.

 

 

Festival de Sevilla

 

Amb l’objectiu de promoure i difondre la cinematografia europea aquest festival, un projecte de l’Instituto de la Cultura y las Artes de Sevilla (ICAS) i NO8DO de l’Ajuntament de Sevilla, dedica una atenció prioritària al públic més jove i a la gran potència del cinema com a eina didàctica i mirall del món contemporani.

 

Amb la complicitat i confiança de la comunitat educativa, ofereix un programa d’activitats que inclou projeccions en sales, cursos i tallers. Una proposta per tal que els i les espectadorxs del futur s’enfrontin a l’art de la paraula i la imatge en moviment amb un judici crític i lliure.

Moving Cinema

 

Projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa per apropar el cinema i les pel·lícules d’autor als i les joves, alhora que els ofereix la possibilitat d’experimentar el treball que es desenvolupa en una filmoteca o festival des de dins.

 

El programa, que també facilita la creació de nous públics, pretén estimular l’interès dels i les joves pel cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per a analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.

 

 

A Bao A Qu

 

Col·lectiu que treballa des d’una perspectiva socioeducativa, fent aflorar els interessos, les capacitats i els coneixements previs de les persones i els col·lectius socials amb els quals col·labora.

 

Desenvolupa tallers de creació audiovisual participativa o transmèdia, projectes de dinamització comunitària, investigació-acció, elaboració de materials pedagògics i divulgatius, i propostes sobre educomunicació, comunicació comunitària o producció audiovisual.

 

 

Dates: Termini obert fins el 30 de setembre
> Les sessions presencials tindran lloc entre el 4 d’octubre i el 2 de novembre
Convoca: Festival de Sevilla
Dirigit a: Joves de 15 a 19 anys
Col·labora: A Bao A Qu
Més informació i inscripcions: festivalcinesevilla/jovenes-programadores-2022

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més iniciatives amb joves i cinema/documental


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.