3 abril, 2019
Notícia

Joves En Marxa

En Marxa es transforma el 2019 en un espai per a la reflexió i creació musical adreçat als més joves. Un projecte de col·laboració entre dues branques de la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA): Bombas Gens Centre d’Art i el Centre Jove de la FPAA, amb la complicitat de l’Institut Comenius i l’assistència tècnica de l’estudi La Dula.

L’objectiu principal d’aquesta edició és apropar i fer més accessible l’art contemporani als adolescents mitjançant fórmules innovadores en l’àmbit de la comunicació/difusió, pedagògiques i de creació. El punt de partida per implementar el procés serà l’exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provokeprecisament, perquè la seua naturalesa contemporània facilitarà la connexió als moments de l’«ací» i de l’«ara» amb les persones participants, adaptant-se a un format de música urbana.

 

En aquest sentit, s’ha generat una xarxa de persones participants ampla i diversa, que contribueix, alhora, a ser una via d’enriquiment del mateix procés, però també al desenvolupament comunitari del barri. Per destacar algunes de les aliances, podem parlar de la col·laboració amb l’alumnat del Col·legi Juan Comenius, en particular, dels Cicles de Realització d’Audiovisuals i Espectacles i de So per a Audiovisuals i Espectacles, que treballen colze a colze en el procés d’acompanyament, suport i creació junt amb agents experts com Carles Biano o Josep Winston (Frida).

 

Acabant el mes de maig de 2019, es fa públic part d’aquest procés i es presenta la seua cançó: Superando barreras, amb el videoclip preparat pels companys i companyes del Comenius. 

 

 

 

El procés de col·laboració En Marxa, impulsat per la Fundació Per Amor a l’Art entre 2017 i 2018 ha estat ideat per La Dula a petició de Bombas Gens com un dispositiu de participació amb l’objectiu treballar amb el territori a partir de trobades periòdiques amb persones, associacions de veïnes i veïns i altres col·lectius més o menys formals dels barris del voltant del centre d’art que vulguin implicar-se en un procés d’autoformació i cooperació.
———-
Dates: Del 3 d’abril al 24 de maig de 2019
Bombas Gens. Av. de Burjassot, 54-56. 46009 València
Organitza: Bombas Gens Centre d’Art, Centre Jove de la FPAA, Institut Comenius (Cicles de Realització d’Audiovisuals i Espectacles i de So per a Audiovisuals i Espectacles)
A càrrec de: Estudi La Dula
Participa: Carles Biano i Josep Winston (Frida)/entre d’altres agents experts
En el marc de: En Marxa, procés de col·laboració per treballar amb el territori del centre d’art BombasGens ((Fundació per Amor a l’Art-La Dula, 2017-2018)
———-
Més informació:
bombasgens.com/joves-en-marxa

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.