9 octubre, 2019
Notícia

Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca. 2ª edició

Des d’octubre de 2019, quinze joves d’entre 15 i 20 anys, seleccionats com a Joves Programadors Moving Cinema (projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa), tenen la responsabilitat d’escollir els films que formaran part de la programació d’una sessió mensual a la Filmoteca de Catalunya entre el febrer i el juliol de 2020.

A més d’incorporar-se com a part de la programació regular de la Filmoteca, els films aniran acompanyats d’una presentació prèvia i d’un diàleg amb el públic assistent conduït pels mateixos Joves Programadors i en què, sempre que sigui possible, també participaran professionals del món del cinema vinculats amb la pel·lícula.

 

Les reunions dels Joves Programadors tenen lloc setmanalment i volen ser un aprenentatge del procés de creació d’una programació. Aquestes sessions de treball, necessàries per dissenyar la programació de Moving Cinema, estan conduïdes per A Bao A Qu amb el suport de la Filmoteca.

 

Moving Cinema és un projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa i vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor als joves, alhora que els ofereix la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una filmoteca des de dins. El programa, que també facilita la creació de nous públics, pretén estimular l’interès dels joves en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.

 


 

Dates: D’octubre de 2019 a juliol de 2020
Organitza: Filmoteca de Catalunya
A càrrec de: A Bao A Qu/conducció de les sessions de treball
Participa: Centres de primària i secundària de Catalunya i Espanya implicats en els tallers, i cineastes i professionals del cinema implicats en els tallers i les projeccions.
Suport: Programa MEDIA d’Europa Creativa/cofinançament del programa Moving Cinema
Més informació: filmoteca.cat/joves-programadors-moving-cinema-la-filmoteca

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.