6 setembre, 2022
Notícia

La biblioteca com a agent de transformació socioeducativa | Màster en línia

Nou màster propi de la UCM per fer de les biblioteques i de la lectura una eina de transformació social amb el CEESC entre els seus agents col·laboradors.

El Màster La Biblioteca como Agente de Transformación Socioeducativa ofereix una oportunitat per reflexionar sobre el futur de les biblioteques i com fomentar una educació més inclusiva i un major compromís social a través de la promoció de la lectura com a eix vertebrador i motivador. És un màster propi de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), impartit en línia per la Facultat de Ciències de la Documentació, amb el Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) entre les seves entitats col·laboradores.

 

Fer de les biblioteques i de la lectura una eina de transformació social a través de l’enfortiment del vincle amb els col·lectius socials i amb el sector educatiu és l’objectiu d’aquesta proposta formativa que es presenta en un format en línia per fer-la més accessible. Els continguts d’aquest nou pla d’estudis pretenen implicar tant professionals de la biblioteconomia com del sector de l’educació i el treball social. Està dirigit a professionals titulats/des que treballin a biblioteques i desitgin millorar la seva capacitació per liderar o dinamitzar projectes de caràcter socioeducatiu, així com titulats/des universitarixs en Ciències Socials i Humanitats que vulguin dirigir la seva carrera professional a l’àmbit de les biblioteques.

 

La formació està distribuïda en sis mòduls: ‘La biblioteca com a agent de transformació sostenible i inclusiva’, ‘Metodologies i tècniques d’intervenció socioeducativa i comunitària’, ‘Cooperació i promoció social de la lectura’, ‘Experiències significatives a biblioteques’, ‘Aplicacions del Big data a biblioteques’ i ‘Disseny d’un projecte socioeducatiu’. Compta amb una trentena de professorxs iberoamericanxs entre els i les quals s’inclouen professionals d’àmbits com la biblioteconomia, el treball social, l’educació social i l’estadística, així com bibliotecarixs amb experiència en el desenvolupament de projectes socials.

 

 

Universidad Complutense de Madrid (UCM)

 

La UCM és la universitat pública més antiga de Madrid, considerada una de les universitats més importants i prestigioses d’Espanya i del món hispanoparlant.

 

Actualment, és la 3ª universitat d’ensenyament presencial més gran del continent europeu, la universitat més verda d’Espanya i una de les 50 més verdes del planeta.

 

La seva Biblioteca, amb un fons de 2.941.815 volums, és la biblioteca universitària més gran d’Espanya i la segona major biblioteca del país després de la Biblioteca Nacional d’España.

Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)


El CEESC agrupa el col·lectiu d’educadores i educadors socials que exerceixen la professió a Catalunya.

 

Una de les seves finalitats és la de vetllar per les condicions de qualitat en què es dona la seva pràctica professional, amb l’objectiu d’aconseguir una millora en la qualitat de vida de les persones i dels col·lectius que atén.

 

Per fer-ho, manté relacions intenses amb les institucions, administracions públiques, mitjans de comunicació i amb la societat en general, i promou el reconeixement social i professional de l’educació social. És també un espai per compartir i generar coneixement i discurs envers aquesta professió.

 

 

Dates: Del 14 de novembre de 2022 al 31 de desembre de 2023
Màster impartit en línia per la Facultat de Ciències de la Documentació de la Universidad Complutense de Madrid

 

> Preinscripció: Fins al 23 de setembre

 

 

> Matriculació: Del 17 al 27 d’octubre

 

Organitza: Universidad Complutense de Madrid (Facultat de Ciències de la Documentació)
Dirigit a: Professionals de l’àmbit de les biblioteques i universitarixs de Ciències Socials i Humanitats.
A càrrec de: María de los Ángeles Medina Sánchez (Facultad de Estudios Estadísticos)/Direcció, Carmen Miguel Vicente (Facultad de Trabajo Social, UCM)/Codirecció, Laura Fraile Vicente y Pablo Parra Valero (Facultad de Ciencias de la Documentación/Coordinació
Col·labora: Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC), Trabajadores Sociales Solidarios (TRASS), Auxiliar de Biblioteca – Centro de Formación i revista Mi Biblioteca
Més informació: ucm.es/titulospropios/masterbibliotecaucm/

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació entre Institució Cultural i Institució Universitària


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.