18 maig, 2021
Notícia

La Criaturia. Llibre-objecte

Presentació d’aquest llibre-objecte sorgit de la residència artística “Túria, El Loco” (CCCC) en el marc d’Estètiques Transversals-Ecosistemes de Ficció (Idensitat amb CMCV) a partir d'un procés de creació col·lectiu entre l’alumnat del CEIP Les Arenes (València) i el grup de gent gran del projecte “La Merienda”.

Conversa amb Alba Cacheda, mediadora cultural i impulsora del projecte La Merienda del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) amb gent gran, i Lola Prima, cap d’estudis i activitats de l’escola pública Les Arenes (València), sobre el procés de creació de La Criaturia entre infants i majors de 65 anys.

 

La publicació és un conte col·lectiu en forma de llibre, un llibre-objecte que reuneix algunes vivències de la memòria oral de gent gran que va viure el riu Túria al seu pas per València il·lustrades per alumnat del CEIP Les Arenes. Un pont d’afecte entre generacions que posa en diàleg visions molt diverses d’un espai on continuar veient un riu es converteix en un exercici especulatiu.

 

Aquesta línia de treball ha estat un dels dos processos artístics desenvolupats durant la residència artística Túria, El Loco de Claudia Campos i Claudio Burguez al Centre del Carme. L’altre procés ha estat la creació d’una dramatúrgia vinculada al Túria, on la riuada del 57 i el desviament de la llera serveix per abordar l’estigma de la condició de bogeria que se li atribueix al riu.

 

La residència s’ha desenvolupat durant dos mesos al CCCC en el marc d’Estètiques Transversals-Ecosistemes de Ficció d’Idensitat, amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), on es planteja treballar a partir dels rius secs urbans, i les relacions estètiques, ecològiques, socials i imaginaris vinculats al present i a la creació contemporània.

 


 

Dates: 20 de maig a les 18,30h. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia
CCCC. Sala D. Museu, 2. 46003 València
Organitza: Idensitat
A càrrec de: Alba Cacheda (CCCC) i Lola Prima (CEIP Les Arenes)/Conversa presentació
En el marc de: Estètiques Transversals-Ecosistemes de Ficció (Idensitat)
Col·labora: CMCV
Més informació i inscripcions: consorcimuseus.gva/presentacio-de-la-criaturia

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes intergeneracionals 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.