2 març, 2021
Notícia

La dansa pren sentit

4ª edició d’aquest projecte d’aprenentatge servei del CSD (Institut del Teatre) per a apropar la dansa a internes del centre penitenciari Wad-Ras (Barcelona)

És el quart any consecutiu que el Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras) col·laboren amb el projecte La dansa pren sentit. La iniciativa s’emmarca dins l’assignatura de segon curs, Didàctica General de la Dansa, impartida per Montse Lloret i Enric Sebastiani al CSD.

 

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge servei en format taller per a treballar amb els sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte) i mitjançant el moviment amb les internes del centre penitenciari. El taller consta de cinc sessions, aquesta edició desenvolupades en format online, cadascuna centrada especialment en un sentit.

 

L’objectiu de la proposta, que ha comptat amb el suport de l’equip tècnic d’esports del centre penitenciari, és doble. Per una banda, l’alumnat de pedagogia pot posar en pràctica, en contextos reals, els continguts tractats a l’assignatura (els valors de la dansa i la seva aplicació en contextos específics com aquest). D’altra banda, les internes participants experimenten els beneficis del moviment corporal i veuen potenciades la creativitat, la memòria i, en general, gaudeixen del benestar que aporta la dansa a nivell personal i de grup.

 


 

Dates: Febrer-en actiu
Organitza: Conservatori Superior de Dansa (Institut del Teatre) en col·laboració amb Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras)
A càrrec de: Montse Lloret i Enric Sebastiani/Professorxs de 2n curs de Didàctica General de la Dansa (CSD); Equip tècnic d’esports de Wad-Ras
Participa: Alumnes de 2n curs de Didàctica General de la Dansa (CSD) i grup d’internes de Wad Ras 
Més informació: institutdelteatre/ladansaprensentit

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb el treball des de les arts en context penitenciari

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.