18 març, 2019
Notícia

“L'educació és un camp molt propici per a l'experimentació artística, es duen molt bé”

"Arte y Educación" (bloc del "Diario de la Educación") publica una entrevista amb Luz Broto, artista vinculada a projectes educatius com POSTDATA, una experiència inclosa al seminari "Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos", organitzat a Barcelona pel MACBA i la Fundación Carasso.

Entrevista realitzada per Monica Bergós, periodista del Diario de la Educación i gestora cultural, a Luz Broto, artista que treballa vinculada a contextos educatius on diu sentir-se molt còmoda “perquè no hi ha pressió d’haver de formalitzar, que allò hagi de tenir un producte, un resultat, que després es pugui vendre. És molt l’aquí i l’ara i què podem fer junts, què podem aprendre. I si l’art al final genera preguntes, genera pensament, doncs l’educació també és això”.

 

POSTDATA, projecte educatiu del MACBA en el qual Luz Broto ha participat juntament amb altres artistes, s’ha inclós a les presentacions del seminario Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos, organizat pel mateix MACBA i la Fundación Daniel y Nina Carasso, com un exemple de proposta artística que es desplega més enllà dels murs de la institució.

 

La proposta de POSTDATA, explica Luz Broto, “buscava generar un buit, una situació d’excepció en la qual els rols de professor i alumne s’alteressin“. Aquesta mateixa idea de buit, afirma, planeja sobre altres propostes educatives en les quals ha participat, com En Residència” (programa de l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona desenvolupat amb instituts i equipamients culturals de Barcelona). “La pregunta era si podien estar sense una figura de control, ells mateixos autogestionant-se, i sense activitats programades, perquè també consideraven que aquestes significaven un control del temps”.

 

Segueix llegint l’entrevista aquí
———-
Data de publicació: 18 de març
Publica: Bloc Arte y Educación (El Diario de la Educación)
A càrrec de: Monica Bergós/autora de l’entrevista
Participa: Luz Broto/artista entrevistada
En el marc de: POSTDATA, projecte del MACBA amb Luz Broto entre d’altres artistes, inclós al seminari Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos (MACBA i Fundación Carasso)
———-
Enllaç a l’entrevista:
eldiariodelaeducacion.com/arteyeducacion/2019/03/18/la-educacion-es-un-campo-muy-propicio-para-la-experimentacion-artistica

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: setembre 2020).