7 març, 2017

La Madroñera

La Madroñera és un espai i línia de treball obert per Intermediae-Matadero, amb dinamització de la cooperativa Pandora Mirabilia i l'associació cultural La Parcería, per pensar i habitar les institucions culturals incloent a la infància i a les famílies.

Intermediae arrenca una nova línia de treball sobre “Infància, espai públic i institucions” per visibilitzar i donar resposta a problemàtiques relacionades amb la criança a la ciutat. Quin possible paper poden jugar les institucions públiques i com es poden generar entorns d’intercanvi i suport amb les xarxes i projectes ja actius a Madrid.

 

Aquesta iniciativa sorgeix a partir de diverses experiències a Intermediae: l’ús del propi espai de la Nave per part de nombroses famílies i el treball realitzat en projectes relacionats amb la infància a través de col·lectius com La Parcería o Pandora Mirabilia (La Tribu en Arganzuela).

 

Per dur a terme aquesta línia de treball s’han pensat diversos espais oberts a la participació:

 

> Un grup motor amb representants d’institucions (Intermediae, Medialab-Prado, Junta de districte, etc.) i persones actives en els districtes en temes relacionats amb la infància (associacions, col·lectius, AMPE’s, etc.), que es reunirà una vegada al mes per debatre com fer les institucions públiques, i en concret Intermediae, més acollidores per a la infància.

 

> Una recerca en la qual es realitzarà un mapatge d’iniciatives i identificació d’agents clau, entrevistes i dos tallers participatius amb famílies i usuaris/es de Intermediae per fer un diagnòstic i llançar propostes que millorin la convivència. La recerca conclourà amb un informe final i un full de ruta per transformar l’espai.

 

> Dues trobades públiques per introduir debats i qüestions que ajudin a dinamitzar la recerca, oberts a usuaris/es d’Intermediae, amb èmfasi especial en les famílies.

 

Tot el procés (sessions de treball, tallers i trobades) serà documentat i es crearà un bloc del projecte en el qual es publicarà tota la documentació, així com una llista de correu en la qual s’informarà de cada convocatòria.

 

Aquest procés, dinamitzat per Pandora Mirabilia i La Parcería, tindrà lloc a Intermediae-Matadero, i provarà d’abastar els districtes que l’envolten: Arganzuela i Usera. Serà un procés obert a les famílies però, també, als usuaris/es d’Intermediae i veïns/es dels dos districtes.
———-
Dates: 2017-2018
Intermediae-Matadero. Paseo de la Chopera, 14. 28045 Madrid
Organitza: Intermediae-Matadero
A càrrec de: Pandora Mirabilia i La Parcería
Dirigit a: Famílies, usuaris/es d’Intermediae, veïns/es de Arganzuela i Usera (Madrid)
———-
Més informació:
intermediae.es/la-madronera

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.