12 abril, 2022
Notícia

La tierra bajo mis pies | Presentació caminada

Activitat al CCCC Centre del Carme de Valencia entorn d'aquest llibre realitzat per La Liminal per al CMCV en col·laboració amb PLANEA Red de Arte y Escuela, encetant així la col·lecció "Planea: Arte y Currículum".

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) organitza un passeig dinamitzat pel col·lectiu La Liminal el recorregut del qual connectarà i activarà des de la pràctica els dos contextos que aborda La tierra bajo mis pies. Caminar como herramienta de aprendizaje: el context educatiu i el context artístic. També es farà lliurament d’un exemplar de la publicació als i les assistents i una presentació.

 

Amb aquest llibre que La Liminal ha realitzat per al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) en col·laboració amb PLANEA Red de Arte y Escuela (Fundación Carasso) s’enceta la col·lecció Planea: Arte y Currículum, des de la qual es busca establir diàlegs entre aquests dos conceptes per proposar encreuaments entre les pràctiques artístiques contemporànies i el currículum escolar.

 

La publicació és el resultat dels recorreguts, debats i experiments desenvolupats per La Liminal al llarg dels set anys del projecte, així com de les seves investigacions entorn de l’ús del caminar com a via de creació en l’art. Està plantejada com una exploració del potencial del caminar per activar processos col·lectius d’apropament al territori des de la intersecció entre l’art i l’educació, amb l’objectiu d’extraure eines que puguin ser utilitzades en el context de l’aula.

 

El llibre es dirigeix especialment a les comunitats educatives d’educació secundària, però també a totes aquelles persones interessades a posar en pràctica processos col·lectius d’apropament al territori des del caminar.

 

 

La Liminal

 

Col·lectiu de mediació cultural fundat el 2015 per Beatriz Martins i Yolanda Riquelme, formades en Història de l’Art, Antropologia social i producció artística.

 

Utilitzen el recorregut com a principal via de treball amb l’objectiu de generar espais de trobada que afavoreixin la construcció de coneixement, activar el pensament crític i reclamar l’espai públic com a bé comú.

PLANEA

 

Red de Arte y Escuela

 

Xarxa de centres educatius, agents i institucions culturals impulsada per la Fundación Daniel y Nina Carasso que s’articula mitjançant la mediació a tres territoris:

 

Pedagogías InvisiblesComunidad
de Madrid
CMCV
PERMEA
Comunitat
Valenciana
ZEMOS98Andalusia

 

 

Dates: 29 d’abril. De 17:00h a 19:00h 
CCCC. Museo, 2. 46003 València
Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Col·labora: La Liminal, Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, PLANEA i CEFIRE artístic-expressiu
Més informació i inscripcions: consorcimuseus/centro-del-carmen/presentacio-caminada-la-terra-sota-els-meus-peus

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més publicacions entorn de les comunitats educatives 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.