19 juny, 2019
Notícia

LAB 2018/19 – [TERRAoasi] Art i Educació Lab

"[TERRAoasi] Art i Educació Lab" és un projecte tranversal entre els Serveis Municipals d’Educació, Cultura i Joventut de Terrassa, sorgit del projecte "Porositats" del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona i ACVic Centre d’Arts Contemporànies. Posa en relació l’art, la pedagogia i el context territorial a partir de la combinació d’escoles, institució cultural, creadors i barris.

El principal objectiu de [TERRAoasi] Art i Educació Lab és que la comunitat educativa obtingui una experiència al voltant d’un projecte artístic, que es gestiona de manera transversal entre artistes, educadors i alumnat. L’artista designat a cada escola condueix les sessions de treball amb l’alumnat i el professorat, per tal d’orientar, assessorar i guiar les accions previstes.

 

Cada escola i artista treballen plegats al barri, amb l’objectiu d’identificar els aspectes més genuïns que configuren la seva realitat, reflexionar-la i expressar-la artísticament. Mitjançant l’art totes aquestes parts del territori es fan visibles i propicien la vinculació i la connexió de totes elles amb un projecte comú, que faci de Terrassa una ciutat educativa en les arts.

 

Al final del procés, aquesta experiència és compartida entre les escoles i els artistes participants, en una Jornada de mostra i intercanvi d’experiències a la Sala Muncunill.

———-

Dates: Curs escolar 2018-2019

Organitza: Servei de Cultura (Susana Medina), Servei de Joventut (Laura Fusté) i Servei d’Educació (Gabriel Verderi) de l’Ajuntament de Terrassa

A càrrec de: Gabriel Verderi/coordinació; Sílvia López/assistent a la coordinació; Marta Garcia, Noèlia Duran i Imanol Buisán/artistes

Participa: Escola Sant Llorenç del Munt, Institut Cavall Bernat i Institut Les Aimerigues

Suport: Diputació de Barcelona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 

———-

Més informació:

terraoasi.wordpress.com/lab-2018-19

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.