15 març, 2019
Notícia

Laboratori 3A. Paisatges educatius - Projecte Transitar

Relatoria del cinquè dels sis laboratoris del projecte "Transitar, orientar-se en un món canviant" (Gerència de Serveis d'Educació, Diputació de Barcelona) a realitzar entre novembre de 2018 i abril de 2019 amb la participació d'agents actius dels àmbits de la Cultura, l’Educació i les comunitats.

El projecte Transitar és l’aposta de la Gerència d’Educació (Diputació de Barcelona) per sensibilitzar sobre la importància de l’orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida en tota la seva amplitud.

 

Aquest projecte sorgeix de la necessitat de repensar l’orientació dins el context actual de les polítiques educatives en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i promoure les noves oportunitats educatives.

 

Paral·lelament a l’exposició, una mostra construïda a partir d’un procés participatiu i creatiu per tot el territori que es durà a terme a l’Arts Santa Mònica a partir del 22 de gener del 2019, Transitar també es nodreix de les aportacions dels agents actius professionals de l’educació i la cultura mitjançant sis laboratoris: TRANSITARLab (novembre de 2018 – abril de 2019). Aquests s’organitzen de forma descentralitzada, movent-se pel territori, per tal d’aproximar els participants a nous relats i connectar projectes, persones i experiències. 

 

El tema d’aquest penúltim laboratori, que es celebra a Vic, són els Paisatges educatius amb un banc d’experiències on tres projectes diferents expliquen la seva tasca: el programa Art i Escola (ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i Centre de Recursos Pedagògics d’Osona), De Loopers (companyia de dansa per a nens i joves creada per Wilfried van Poppel i Amaya Lubeigt) i Lluçanès territori educador (pla educatiu del projecte Educació 360 que coordina les propostes formatives dels diferents municipis de la subcomarca).
———-
Dates: 15 de març 
Institut del teatre. Sant Miquel dels Sants, 20 08500 Vic (Barcelona)
Organitza: Gerència de Serveis d’Educació (Diputació de Barcelona)
Participa: Jordi Plana (Gerent de Serveis d’Educació)/moderador; Bruna Dinarès (coordinadora de projectes educatius d’ACVIC), Mònica Jofre (tècnica de formació i ensenyament del Consorci del Lluçanès) i Carles Salas (director de l’Institut del Teatre de Vic en representació de De Loopers)/ponents 
En el marc de: Projecte Transitar
———-
Més informació
diba.cat/transitar/laboratori-3a

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.