17 novembre, 2020
Agenda

Laboratori de creació audiovisual d'impacte social

Taller inclòs en l'edició 2020 del festival L'Alternativa (CCCB), dins de la seva secció Hall Enfoca centrada en la gent sense llar que viu als carrers de Barcelona, realitzada amb Arrels Fundació de la mà de Learning by Helping i amb la projecció online de les peces resultants.

D’acord amb la voluntat de donar visibilitat a persones i realitats que la societat tendeix a fer invisibles, la secció Hall Enfoca d’aquest 27è Festival de Cinema Independent de Barcelona, organizat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), es centra en la gent sense llar d’aquesta ciutat. Experts en innovació social, documentalistes, membres d’ONGs i tothom qui vulgui generar un canvi positiu en la societat estan convidats a desenvolupar curtmetratges documentals a l’entorn de problemàtiques a què s’enfronten les persones sense llar.

 

El laboratori combina sessions teòriques i pràctiques perquè els equips, acompanyats per professors, mentors, productors i editors, produeixin el seu propi curtmetratge, un cop n’hagin validat les propostes Arrels Fundació i les seves usuàries. Les peces que resultin del laboratori es projectaran a l’Alternativa Hall Enfoca online.

 

Imparteixen el taller Tomy Megna y Fernando Sola (director creatiu i director d’innovació social, respectivament, de Learning by Helping, incubació de projectes creatius d’impacte social i ambiental), amb Aldemar Matias, cineasta documental que, actualment, col·labora com a artista convidat per a projectes audiovisuals i educatius al MACBA (Barcelona). Amb el suport de l’escola de cinema Cine en Acción.

 

Els continguts de l’Alternativa Hall estaran disponibles online (la majoria, a Filmin), així com els continguts de les tres seccions oficials, les pel·lícules d’inauguració i clausura, la programació familiar i alguns títols de les seccions paral·leles. Una nova oportunitat de descobrir i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

 


 

Dates:
> Del 10 al 20 de novembre: Laboratori
> 20 de novembre: Projecció online de les peces resultants del laboratori a l’Alternativa Hall Enfoca virtual
Organitza: Hall Enfoca de L’Alternativa (CCCB)
A càrrec: Tomy Megna i Fernando Sola (Learning by Helping) amb Aldemar Matias/formadors del taller
Participa: Arrels Fundació 
Col·labora: Escola de cinema Cine en Acción
Més informació: alternativa.cccb.org/2020/laboratori-de-creacio-audiovisual-d-impacte-social

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb iniciatives de cinema/documental

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.