23 novembre, 2019
Notícia

Laboratories of Care

Projecte col·lectiu d'escala internacional, del qual forma part ZEMOS98, que reuneix un grup d'activistes treballant des de diferents àrees i espais per a reflexionar sobre la manera en la qual es gestionen les cures en les organitzacions per la transformació social.

Laboratories of Care produeix cinc laboratoris en organitzacions situades en diverses parts d’Europa per a experimentar amb eines, metodologies i mecanismes que ajudin a produir una redistribució de les cures i del poder efectives en les seves organitzacions. Es promourà una comunitat europea al voltant de les cures i del bé comú des de moviments socials, espais de recerca i plataformes municipals.

 

Es realitza una reunió de disseny i llançament del projecte al novembre de 2019, on es reuneixen quinze participants amb experiències professionals i vitals diverses al voltant de les cures: expertes en economia feminista, activistes culturals i representants d’altres iniciatives. Es produeixen una sèrie de metodologies i eines que permetin la replicabilidad en altres contextos, les quals seran posades a prova durant els Laboratories of Care, que succeiran entre gener i abril de 2020.

 

En parar esment a com les organitzacions gestionen les cures, el projecte busca millorar els mecanismes de participació i la sostenibilitat, permetent una major igualtat en la capacitat d’involucrar-se en aquests espais i produint transformacions reals que reconeguin la seva centralitat.

———-

Dates: 2019-2020

A càrrec de: Shelagh Wright (Regne Unit), Peter Jenkinson (Regne Unit), Igor Stokfiszewski (Krytyka Polityczna, Polonia), Sergi Escribano (Commonspolis, Espanya), Sofía Coca i Lucas Tello (ZEMOS98, Espanya)

Suport: FundActionEuropean Cultural Foundation

———-

Més informació:

zemos98.org/laboratorios-de-cuidados

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.