27 juny, 2022
Notícia

Laboratorio de Alebrijes | Exposició

Harinera ZGZ acull l'exposició d'aquesta proposta que, a través del llenguatge escultòric, dona continuïtat al projecte per al dret a la cultura d'Artebrije Creative Studio amb alumnat de l'aula d'espanyol de l'IES Pablo Gargallo.

Amb aquest projecte d’accés a la cultura per a joves immigrants l’idioma vehicular dels i les quals no és l’espanyol, Artebrije Creative Studio (residents a Harinera ZGZ) contínua la tasca iniciada amb Raíces Murales el gener del 2022. L’objectiu és crear una petita comunitat i empoderar cultural i artísticament l’alumnat de l’aula d’espanyol de l’IES Pablo Gargallo de Saragossa. Perquè crear una comunitat és un procés lent, apunten els seus artífexs, i requereix accions de temporalitat més llarga i que perdurin en el temps.

 

En aquesta ocasió, explorant el llenguatge escultòric, es proposa un apropament a la cultura mexicana a través del disseny d’alebrijes, un tipus d’artesania originària de Mèxic. Així, cada participant imaginarà i donarà forma a un d’aquests éssers fantàstics, que serviran d’inspiració per a la creació d’un alebrije gran, col·lectiu i que representi tot el grup i la seva mixtura de cultures.

 

Com a culminació, l’estrena d’una peça audiovisual amb el procés creatiu i una exposició a Harinera ZGZ permetran donar a conèixer tot el treball dels i les participants.

 

Laboratorio de Alebrijes fomenta l’apropament a la pràctica escultòrica, dissenyant un projecte col·laboratiu des de zero. Amb l’objectiu de garantir el dret a la cultura a través de la participació, l’empoderament i la creació artística per a persones no parlants d’espanyol, Laboratorio de Alebrijes persegueix els següents propòsits:

 

> Creació d’una oferta cultural específica, en la qual persones no parlants d’espanyol es vegin empoderades no només a consumir sinó també a decidir sobre art i cultura.
> Creació d’una oferta formativa artística per a aquest col·lectiu.
> Promoure espais de trobada i creació on socialitzar i desenvolupar les seves habilitats artístiques a través del treball cooperatiu.

 

 

Harinera ZGZ

 

Espai de creativitat i participació ciutadana gestionat per l’Associació Veïnal del barri de San José de Saragossa, l’Ajuntament de la ciutat i el Colectivo Llámalo H.

 

Artebrije Creative Studio

 

Projecte de Kat Andreeva (artista multidisciplinar, historiadora de l’art i gestora cultural) i Ariadna Herrero (educadora, creadora de continguts i historiadora de l’art) pel dret a la cultura, a la participació, a l’empoderament i a la creació artística.

 

 

Aquí pots consultar la notícia
Raíces Murales
Polièdrica
Gener 2022

 

 

Projecte d’Artebrije Creative Studio, col·lectiu resident a Harinera ZGZ, d’accés a la cultura per a joves l’idioma vehicular dels i les quals no és l’espanyol a través de la creació artística i la transformació creativa de l’espai.

 

 

Dates: Fins el 17 de juliol
Exposició temporal a Harinera ZGZ. Av. de San José, 201. 50007 Saragossa. Gratuïta amb preinscripció
Organitza: Harinera ZGZ
A càrrec de: Artebrije Creative Studio
Participa: Joves integrants de l’aula d’espanyol de l’IES Pablo Gargallo
Més informació i inscripcions: harinerazgz/laboratorio-de-alebrije

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes per a joves fets per joves com a agents culturals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.