25 abril, 2016
Notícia

Laboratoris dels procomuns

Xerrada LABORATORIOS CIUDADANOS: "POLITICS-IN-THE-WILD Y GIRO EXPERIENCIAL" (GRAPA-UB) i debat "PROXIMITATS. INNOVACIÓ CIUTADANA" (Pla de Cultures 2016-2026. Consell de Cultura, Ajuntament de Barcelona)

XERRADA LABORATORIOS CIUDADANOS: POLITICS-IN-THE-WILD Y GIRO EXPERIENCIAL
Xerrada organitzada pel Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques (GRAPA) de la Universitat de Barcelona (UB) i presentada per Antonio Lafuente (CSIC), investigador de la ciència i director del Laboratorio del Procomún (MediaLab-Prado, Madrid). 

 

Antonio Lafuente investiga la relació entre tecnologia i pro comú, així com els nexes entre nous i vells patrimonis. L’interès pels béns comuns l’ha conduït a l’estudi dels problemes que planteja l’expansió dels drets de propietat intel·lectual a la ciència, com també a l’anàlisi de les implicacions que tenen els conceptes de governança, open knowledge, participació, democràcia tècnica, biz sciencie i cultura científica. En aquesta xerrada Lafuente parlarà sobre els laboratoris ciutadans.
———-
Dates: 26 d’abril de 2016, a les 18h.
Laboratori de Filosofia (4ª planta). Facultat de Geografia i Història (UB). Montalegre, 6-8.
Organitza: Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques (GRAPA-UB).
A càrrec de: Antonio Lafuente (CSIC) és investigador de la ciència i director del Laboratorio del Procomún (MediaLab-Prado, Madrid)/ponent.
En el marc de:
Seminari permanent (GRAPA-UB).
———-
Més informació:
facebook.com/events

 

 

 

DEBAT PROXIMITATS. INNOVACIÓ CIUTADANA
Segon dels debats del cicle Proximitats que, sota el títol Innovació ciutadana, tindrà com a objectiu analitzar els vincles entre pràctiques artístiques contemporànies, innovació cultural i educació, en la construcció de polítiques de proximitat.

 

El cicle de debats Proximitats s’inclou en el context del Pla de Cultures de Barcelona 2016-2026, impulsat pel Consell de Cultura de Barcelona. Es tracta d’un conjunt de 4 trobades públiques amb l’objectiu d’establir vincles entre diferents camps de la cultura, en aquest cas, l’educació, les arts en viu, la música, el cinema o l’audiovisual.
———-
Dates: 27 d’abril de 2016, a les 18,30h.
Canòdrom. Parc de Recerca Creativa. Concepció Arenal, 165. 08027 Barcelona.
Organitza: Pla de Cultures 2016-2026 (Consell de Cultura, Ajuntament de Barcelona).
A càrrec de:
Javier Rodrigo (Oficina Tècnica del Pla de Cultures)/moderador.
Participa: Ramon Parramon (Idensitat), Noemí Rocabert (directora Escola Mestre Morera) i Lluís Sabadell (Cocreable)/entre d’altres ponents; Óscar Abril Ascaso (director Sectors Culturals i Innovació, ICUB), Diana Escobar (Innovació, ICUB), Laia Forné (Direcció Democràcia Activa i Descentralització, Ajuntament de Barcelona), Marisol López, (directora Àrea Digital ICEC, Generalitat de Catalunya) i José Luís de Vicente (Zzzinc)/fila zero.
———-
Més informació:
barcelona.cat/barcelonacultura/innovacio-ciutadana-debat-al-cicle-proximitats

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.