7 març, 2022
Notícia

laculturaCOM: festa dels espais comunitaris

1ª trobada organitzada conjuntament pels diversos espais i projectes de gestió comunitària de Barcelona que integren la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC).

laculturaCOM és una gran trobada amb un programa realitzat entre projectes de gestió comunitària de la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC), una iniciativa que neix amb la voluntat de satisfer necessitats col·lectives de forma horitzontal a través de l’autoorganització. Xerrades, tallers i concerts a diferents espais emmarcats en una manera d’entendre la cultura que posa el focus en el ‘com’, i no només en el ‘què’.

 

És una festa feta des de i per la comunitat, on trobar-se amb el veïnat per repensar reptes i, alhora, divertir-se fent un taller, un vermut o ballant. Al llarg del mes de març s’anirà fent parada a diversos espais comunitaris de Barcelona com la Lleialtat Santsenca (Sants), Can Ricart (Poble Nou), el Casal de Barri Pou de la Figuera (Ciutat Vella), l’Ateneu L’Harmonia (Sant Andreu) i la Casa Orlandai (Sarrià), a més de la Plaça Crist Rei de Manresa.

 

 

Cartell de la jornada final de laculturaCOM

 

 

La trobada finalitzarà amb una jornada a l’Ateneu Popular 9 Barris on hi haurà xerrades —com la titulada Comunitats organitzades, respostes col·lectives, taules rodones per parlar de cultura transformadora a les places i carrers, espectacles, tallers i concerts.

 

És, també, una festa del pensament, la crítica i la reflexió que comptarà amb un suplement de La Directa per posar sobre la taula reflexions entorn de la importància del com construir projectes i espais arrelats al territori. Aquest suplement, on ja s’hi poden llegir articles sobre la manera d’entendre la cultura dels espais comunitaris, les comunitats com a motor del territori o les aliances i transparència en l’economia i la gestió comunitària, es pot trobar a espais com La Lleialtat Santsenca, la Casa Orlandai, l’Ateneu L’Harmonia o l’Ateneu Popular 9 Barris.

 

 

Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC)

 

Xarxa d’espais i projectes horitzontals i arrelats al territori, que es doten de la gestió comunitària com a forma d’organitzar-se des de baix, amb horitzontalitat i transparència. Projectes transformadors més enllà de les lògiques capitalistes, infraestructures col·lectives al servei de les lluites dels territoris, gestionades per les mateixes comunitats que els habiten i posant l’èmfasi en el “com” es fan les coses, i no només en el “què”.

 

 

Dates: Del 17 al 26 de març
Organitza: Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC)
Més informació: ateneuharmonia.cat/laculturacom-festa-dels-espais-comunitaris

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre gestió comunitària


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.