20 maig, 2022
Notícia

Las danzas de mis memorias

Trobades amb gent gran dins de la programació de mediació de Condeduque, Centre de Cultura Contemporània de Madrid, per reconstruir les danses del passat des de les memòries del present amb Rojo Pandereta.

Rojo Pandereta (Oihana AltubeJavier Vaquero) busquen aprofundir en les danses folklòriques i castisses a través de la transmissió oral i corporal, mantenint trobades amb persones de la tercera edat que no hagin estat professionals de la dansa però que tinguin un vincle afectiu i emocional amb l’acció de ballar. A través d’aquestes trobades, duen a terme una recuperació arqueològica de moviments, danses i ritmes. Sessions lúdiques on reconstruir les danses del passat des de les memòries del present, i on gaudir de la immaterialitat de la dansa per donar importància a l’intangible, l’inacabat, allò que no podem recordar del tot.

 

Amb aquest objectiu, es convoca d’abril a juny al Centre de Cultura Contemporània Condeduque de Madrid a un grup de participants per tal de compartir aquest procés d’aprenentatge i gaudi, donant peu a un arxiu de danses i records que culminarà en forma de revetlla popular, un festeig on compartir i celebrar el procés col·lectiu.

 

 

Rojo PandeteraJavier Vaquero i Oihana Altube

 

Projecte expandit que, en aquesta ocasió, pren forma de laboratori de mediació intergeneracional. Javier Vaquero i Oihana Altube estenen així un dels seus interessos principals després d’una recerca en dansa al voltant de l’obra de Don Quixote de la Mancha i el ballet coreografiat per Marius Petipa, amb la qual van desafiar convencions i es van reapropiar de símbols de la Marca Espanya per navegar el conflicte de les identitats espanyoles.

 

 

Dates: D’abril a juny
De 10,30 a 13,00h. C.C Condeduque. Conde Duque 9, 11. 28015 Madrid
Organitza: Centro de Cultura Contemporánea Condeduque
Dirigit a: Majors de 65 anys
A càrrec de: Rojo Pandereta (Javier Vaquero i Oihana Altube)
Més informació: condeduquemadrid/las-danzas-de-mis-memorias

 

 

 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.