21 abril, 2023
Notícia

Lectures desesperades | Grup de lectura sobre art i educació

Espai de trobada organitzat pel Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per llegir i comentar col·lectivament textos sobre pedagogia i arts contemporànies.

Es tracta d’una activitat de lectura periòdica i oberta a qualsevol persona interessada que vulgui compartir i aplicar els continguts que el Tecla Sala, el Centre d’Art de L’Hospitalet de Llobregat, proposa debatre entorn de diverses lectures.

> ¿Qué es la autoridad?, de Hannah Arendt, escriptora i politòloga alemanya d’origen jueu que, sota el nacionalsocialisme i l’Holocaust, va escriure sobre l’activitat política, el totalitarisme i la modernitat.

 

Amb els seus escrits Hannah Arendt ens ajuda a entendre la càrrega històrica i conceptual de conceptes com son el treball, l’acció política o la revolució. En el seu llibre d’assaigs publicat el 1961 “Entre el pasado y el futuro: ocho ejercicios sobre la reflexión política”, hi ha un capítol dedicat al concepte d’autoritat que es pot relacionar amb les idees que proposen l’autora bell hooks o el col·lectiu Chto Delat.

> Prácticas instituyentes. Fugarse, instituir, transformar, del filòsof i teòric de l’art Gerald Raunig (Universitat de les Arts de Zúric i Institut Europeu de Polítiques Culturals Progressives de Viena).
> Exterioridad crítica: comunidades artísticas en la universidad y el museo, de Selina Blasco i Lila Insúa, docents a la Facultat de Belles Arts de la UCM.

 

 

Centre d’Art Tecla Sala

 

El Centre d’Art Tecla Sala és un equipament de titularitat municipal de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) promotor i difusor de les arts visuals contemporànies. Des del 2012 forma part dels vuit Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya.

 

Amb un clar compromís amb el territori, el centre d’art promou i acompanya iniciatives d’artistes, col·lectius i institucions, considerant l’educació com un dels eixos de la seva actuació, treballant en valors transversals i incidint en la sensibilització envers les arts visuals, la integració i la creació d’espais de convivència.

 

 

Dates: Del 16 de maig al 4 de juliol. Inscripció via email

18:30h. Tecla Sala. Avda. Josep Tarradellas i Joan, 44. 08901 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

Organitza: Centre d’Art Tecla Sala

Més informació: teclasala/grup-lectura-art-educacio

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes sobre pedagogia i arts visuals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.