22 maig, 2018
Notícia

Les veritats ja no són temples, són shares d'audiència

Durant dos anys, en el marc de La Virreina Centre de la Imatge s’ha desenvolupat aquesta recerca que examina les relacions entre els equipaments de proximitat i l’imaginari cultural de Barcelona a l’era neoliberal. El treball indaga en la programació i el funcionament dels centres cívics com a institucions públiques que ajuden a construir el paradigma de l’anomenada “marca Barcelona”, basada en el consum i l’espectacularització cultural.

El Virreina Lab convida els grups de recerca IMARTE (Grup de Recerca, Art, Ciència i Tecnologia de la Universitat de Barcelona) i DARTS (Universitat Oberta de Catalunya) a repensar sobre l’únic i actual indicador de retorn social en cultura de l’Administració pública: el nombre d’assistents.

 

El debat té l’objectiu de qüestionar l’indicador que condiciona els programes i propostes dels centres, obligant les institucions públiques a tenir més en compte el volum d’usuaris moguts per les tendències mercadotècniques, que no pas la utilitat dels equipaments com a espais per a entitats que desenvolupin relacions entre política, necessitats del barri i ciutadania.

———-

Dates: 22 de maig

Virreina LAB. La Rambla, 99, 08002 Barcelona

Organitza: La Virreina – Centre de la Imatge

A càrrec de: Daniel Gasol, Alejandra López GabrielidisBeatriz Regueira PonsEloi PuigPau Alsina, Aida Sánchez de Serdio

En el marc de: Virreina Lab

———-

Més informació:

ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/recursos/les-veritats-ja-no-son-temples-son-shares-daudiencia

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.