24 octubre, 2018
Notícia

Levadura. Cinquena edició

Cinquena convocatòria per a formar part de el projecte Levadura, que possibilita que creadors/es de la ciutat de Madrid duguin a terme una residència artística en col·legis del municipi de Madrid amb l'objectiu de desenvolupar un projecte de creació contemporània en col·laboració amb Medialab-Prado, Matadero Madrid, CentroCentro i Conde Duque.
Levadura és un programa de l’Ayuntamiento de Madrid en co-producció amb Fundación Banco Santander amb l’objectiu d’introduir en el currículum educatiu dels alumnes d’infantil i primària conceptes i metodologies propis de la creació contemporània d’una forma participativa i en contacte directe amb creadors/es contemporanis en actiu. Durant el desenvolupament dels projectes, un artista i una classe (tutor i alumnat) treballen de manera conjunta per a desenvolupar una obra artística a l’aula i el centre cultural que acull el projecte.
 
En aquesta cinquena edició hi ha quatre modalitats de creació:
 
  • En el cas de Matadero Madrid es tracta d’una residència amb les creadores Dayana Rivera i Laura Valor, per a desenvolupar el projecte Wapsi, juntament amb alumnat de 1r a 3r d’infantil, des del 28 de gener al 24 de febrer del 2019.

 

  • En el cas de Medialab-Prado es tracta d’una residència amb el creador Jesús Morate, per a desenvolupar el projecte El planeta expandido, juntament amb alumnat de 4t 6è de primària, des del 18 de febrer al 17 de març del 2019.

 

  • En el cas de Conde Duque es tracta ‘una residència amb el creador Joaquín Sánchez, per a desenvolupar el projecte La reciclorquesta, juntament amb alumnat de 1r a 3r d’infantil, des del 11 de març al 7 d’abril del 2019.

 

  • En el cas de CentroCentro es tracta d’una residència amb la creadora Amaia Bono, per a desenvolupar el projecte Creocuántos, juntament amb alumnat de 4t a 6è de primària, des del 22 d’abril al 19 de maig del 2019.

 

La selecció dels col·legis es duu a terme per un jurat compost per membres de l’equip de programació dels centres que participen, membres de la Fundació Banc Santander i per Pedagogías Invisibles, co-creadores i coordinadores del programa.

———–
Dates: Del 24 d’octubre al 25 de novembre
Dirigit a: Escoles del municipi de Madrid
———-
Més informació:
 
 
 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.